Oldham har slagit såväl Premier League laget Liverpool som Championshiplaget Nottingham med 3-2 i FA-cupen den senaste tiden. Men i ligan har man 9 raka matcher utan seger och nu ställs man mot Yeovil som är med i toppen och slåss om uppflyttningsplatserna. Återigen en tuff match med andra ord…


Oldham – Yeovil
Spel: Yeovil (Draw no bet, Asian handicap 0) 
Odds: 1.95 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Det är turbulent i Oldham för dagen då lagets tränare fått sparken nyligen och i den här matchen kommer klubbens ungdomscoach Tony Philliskirk coacha laget och bara det talar ju för det här spelet!

Oldham spelar som två helt olika lag i FA-cupen och i ligan vilket inte är så konstigt då man bör vara mer taggad när man ställs mot lag i de högre divisionerna. Men i ligaspelet är man genomusla och det talar för mitt spel här! Oldham har som sagt 9 raka matcher i ligan utan seger och faktum är att 8 av dessa har slutat med förlust! Enda poänget man tagit var i bottenmötet med Scunthorpe och som jag skrev innan så är senaste segern mot bottenkollegan Colchester. Man är heller inget starkt hemmalag då resultatraden 3-3-8 inte skrämmer någon direkt. Man har åkt på stryk mot betydligt sämre lag än dagens motstånd som dessutom har en fin formrad. Jag tror man återigen får det tufft…

Yeovil är vassa för dagen och har 5 raka segrar bakom sig och då ska man veta att man bland annat slagit båda toppkollegorna Sheffield United och Brentford med klara siffror! Man är riktigt starka för dagen och spelar mycket bra fotboll på såväl hemmaplan som bortaplan. I senaste bortamatchen slog man som sagt Sheffield United och man vann den matchen med fina 2-0 och innan det slog man bottenlaget Portsmouth. Nu möter man återigen ett sämre hemmalag och med den fina form man har så ska man ha riktigt goda chanser att öka på sin segerrad!

Något mer som talar för spelet här är att Yeovil har mycket fin form på bortaplan där man har tagit poäng i 6 av lagets 8 senaste matcher på bortaplan. Enda förlusterna har kommit mot seriens två bästa hemmalag Swindon och Bournemouth. Nu möter man enklare motstånd och då bör man ha goda chanser till poäng och jag tror som sagt att man vinner det här!


Oldham får tillbaka viktige Dean Furman här.
Blir jag orolig? Nej…

Oldham har fortsatt stora bekymmer i laget med skador på viktiga spelare. Man saknar fortsatt M’Changama (16+2), Montano ( 25+1) , Smith (24+3) och Simpson (22+1). I en redan tunn trupp är detta mycket tunga avbräck för laget! Men man har en positiv nyhet då man får tillbaka kaptenen Dean Furman som varit iväg på Afrikanska mästerskapen.
Yeovil har ett litet frågetecken för sin målvakt Marek Stech som eventuellt stannar hemma då hans fru ska föda barn i dagarna men det mesta talar för att han åker med ändå.

Lagen möttes på Yeovils hemmaplan den 22e December och då vann Yeovil klart med 4-1 efter att ha spelat ut Oldham genom i stort sett hela matchen. Man bör ha riktigt bra chans att vinna även idag och hänga på topplagen i jakten på uppflyttningsplatserna! Det känns tryggt att få pengarna tillbaka vid oavgjort för jag tror verkligen inte Yeovil förlorar den här matchen!