Kval semifinal i Wimbledon och grus specialisten Wayne Odesnik ställs här emot Oliver Rochus ifrån Belgien, jag har en klar vinnare.

  • Matchen : Wayne Odesnik v Oliver Rochus
  • Liga : ATP Wimbledon Kval
  • Speltips : Oliver Rochus att vinna matchen
  • Odds : 1.55 @ bet-at-home
  • Units : 4/5
  • Spelstopp : 13.30

Wayne Odesnik ifrån USA är ingen vidare gräs spelare, det säger hans statistik också, han har spelat 8 matcher på gräs i sin karriär och 4 vinster har det blivit varav 2 har varit här i kvalet mot genom usla spelare. Han har ingen vidare första serve som kan rädda han ur kniviga lägen och han har inte heller något större vapen, hans forehand är helt okej men hans backhand är inte alls bra. Han är inte lika snabb och rör sig inte alls lika bra som han har gjort tidigare heller och det måste man kunna göra emot en spelare som Rochus som får en att springa och missar inte mycket.

Tror att Rochus kommer använda sig av slicen mycket idag.

Oliver Rochus ifrån Belgien är en spelare som däremot älskar gräset, han spelar så mycket gräs det går och det förstår jag, hans spel passar bra här. Han har ett väldigt konstigt spel där han slicar väldigt mycket och bra slicar på gräs är väldigt farligt då bollen inte studsar lika mycket så den är i princip i backen så det blir jobbigt för Odesnik att slå upp bollen hela tiden. Rochus har en okej första serve, inte så mycket mer att säga om den men det är hans grundspel som är det farliga. Han har ingen riktig svaghet, väldigt stabil på båda backhand och forehand.

Om vi jämför hur många matcher på gräs dom har spelat så har Odesnik spelat 8, Rochus 90, det säger det mesta om deras kvalité också på detta underlaget.

Lycka till!

/Lidde