Idag är det fullomgång i SHL och två matcher i Hockeyallsvenskan. Jag spanade in något extra ordinärt och testar under lördagen en powerplaykupong. Följ med och syna.

svenskaspelpoker            Spelstopp 15.59 den 12 december 2015.

shlhockeyallsvenskan

Match 1. Brynäs – Rögle Tips 1 (x)
Brynäs är ett av seriens bästa hemmalag och tar emot ett av seriens sämsta bortalag, Rögle. Brynäs kommer till spel med två raka segrar och ligger på en fjärde plats i tabellen, med kontakt uppåt.
Rögle har endast en seger på lagets fem senaste matcher och har bara fyra poäng ner till kvalplats.
Fokuset hamnar självklart på raka ettan då Brynäs är ett starkare lag, bättre form och har vunnit lagens två tidigare möten. Men eftersom Brynäs dras med skador på backsidan och försvarsspelet kan vara oorganiserat emellanåt garderar jag upp med ett kryss.

Match 2. Djurgården – Växjö Tips X (2)
Båda lagen kommer till spel med förluster, men har likadan form på sina fem senaste matcher. Det vill säga tre segrar och två förluster = nio poäng.
Hemmalaget Djurgården placeras på en sjunde plats i tabellen och jagar topp sex. Det medan bortalaget Växjö jagar topplagen Frölunda och Skellefteå och ligger i dagsläget på en tredje plats.
Det är ett av seriens bästa hemmalag mot ett av seriens bästa bortalag som möts. Trea respektive tvåa i hemma/borta tabellerna.
Då jämna lag med likvärdig form som har spelat fyra ofantligt jämna möten mot varandra denna säsong (varav två oavgjorda matcher efter fulltid) leder till att grundtipset blir ett kryss.

Match 3. Frölunda – Luleå Tips 1 (X)
Lagen möttes under veckan i Champions Hockey League och matchen blev jämn där Luleå kvitterade fyra gånger av fem, men åkte ut efter förlust på straffar.
Båda lagen vann annars i torsdagens omgång. Frölunda ”körde” över Växjö med hela 5-0 på hemmaplan. Ett resultat som kanske inte speglade matchen eller händelserna.
Luleå knep en viktig seger över bottenlaget Rögle och hakar på racet för att bli topp sex.
Frölunda toppar SHL’s tabell men möter ett Luleå som har fem raka tre poängare i serien.
Grundtipset är ettan då Frölunda är revanschsugna från förra matchen trots seger 5-0 och vill visa sig bättre. Dessutom vill laget övertyga att Frölunda är bättre än Luleå som är ok på bortaplan. Dock finns det mycket revanschlust i matchen och jag lägger till krysset.

Match 4. Färjestad – HV71 Tips X (1)
Färjestad har fått upp ångan och är uppe i tre raka segrar och målen har börjat falla. Lagets stjärna M. Gulas fick äntligen göra mål efter åtta matcher. Dock har Färjestad två tunga avbräck i form av M. Nygren och J. Ryno.
HV71 harvar på i botten av tabellen. Trots en tidigare bra trend lyfter inte laget längre än just nu en nionde plats. Laget vann i förra matchen med 7-2 mot Örebro på hemmaplan.
Mellan lagen är det mycket känslor och lagen möttes för några veckor sedan i två back to back möten där HV71 vann båda två och trivs bra i Karlstad.
Det leder till att krysset känns bra på förhand med tanke på Färjestad’s form men problem mot HV71.

Match 5. Linköping – Karlskrona Tips 1 (X)
Linköping med fyra raka hemmaförluster kommer till spel efter tre raka bortamatcher. Laget föll sist mot Skellefteå och halkade ner till plats sex i tabellen.
Karlskrona gjorde det igen. Laget hade än en gång ledningen i matchen när bara ett par minuter återstod. Mot Brynäs upprepade sig visan att motståndarna kvitterar med två minuter kvar och med mindre än minuten kvar åkte 2-3 pucken in i mål. Karlskrona förlorade därmed för tredje matchen i följd och har det tungt i botten av tabellen.
Ljusglimten för bortalaget i den här matchen är att senaste segern var just mot Linköping, på bortaplan dessutom. I en match som Karlskrona hämtade ikapp 0-3 till 3-3 och avgjorde därefter i förlängningen.
Men Linköping ska vara det bättre laget och grundtipset blir ettan oavsett vad. Däremot har Linköping svårt att vinna matcher under ordinarie tid och har kryssat mycket under säsongen. Därav lägger jag till krysset.

Match 6. Modo – Malmö Tips 1X2
I torsdags stötte lagen på varandra senast. En match i Malmö Arena som hemmalaget Malmö vann med 3-2. Ett bortalag som har fått upp ångan och har tre segrar på dom fem senaste. Det medan Modo är inne i en tung trend och kommer till spel med tre raka förluster och endast en seger på dom fem senaste matcherna.
Däremot har Modo’s hemmaspel vaknat till liv och laget har tre segrar av dom fyra senaste hemmamatcherna. Att då få möjlighet till en snabb revansch mot Malmö passar ypperligt. Det är två lag som ligger i botten i samtliga tabeller som möts och ärligt talat kan matchen gå hur som helst. Malmö är på uppgång och lagets stjärnvärvningar har börjat leverera. Därav väljer jag att helgardera matcher.

Match 7. Örebro – Skellefteå Tips 2 (1X)
Örebro spelade en knepig match mot HV71 senast. Trots att laget var det bättre laget var det HV71 som visade prov på effektivitet och vann matchen med hela 7-2.
Skellefteå åkte på sin första förlust på tolv matcher mot Frölunda och hamnade i en formsvacka med uttåg i Champions Hockey League och förlust mot Djurgården. Laget studsade in på rätt spår igen efter att besegrar Linköping i förra omgången och behåller det knappa avståndet upp till serieledarna Frölunda.
Örebro brukar inte vara Skellefteå’s favoritmotstånd. Hemmalaget har tagit poäng mot Skellefteå i dom tre senaste matcherna och har fyra raka hemmasegrar över laget.
Hemmaformen är dessvärre inte på topp och gästas man av seriens bästa bortalag kombinerat med en brakförlust hamnar grundtipset på motståndarna.

Match 8. Pantern – Timrå Tips 1 (X)
Nykomlingarna Pantern har kommit igång igen efter en tuff period. Laget förlorade i och för sig i den förra omgången mot formstarka Leksand men hade dessförinnan två raka segrar. Pantern ligger bra till i tabellen med sin åttonde plats trots att laget har en låg spelarbudget.
Gästande Timrå har också en billig spelartrupp. Nu har spelarna vaknat till ordentligt och efter segern senast över Almtuna med 3-0 på bortais är laget nu uppe i tre raka segrar och fyra segrar på dom fem senaste. Dessvärre för Timrå’s del är bortaspelet sisådär. Det spelar nog ingen större roll mot Pantern som är seriens näst sämsta hemmalag och har dessutom fyra raka hemmaförluster.
Det som väger över att Pantern får grundtipset är att sist Timrå gästade vann laget. Dessutom har Timrå’s senaste bortasegrar inte varit helt fascinerande då förlustmatcherna har varit mot svagare motstånd. Pantern åker med största sannolikhet inte på femte raka hemmaförlusten, i alla fall inte under ordinarie tid.

Min rad blir såhär (totalt 576 rader)
powerplay