Derbydags i Uddevalla när Trollhättan kommer på besök. Kan vi vänta oss en tät och hård fight? Nej skulle inte tro det, ett av lagen bör vinna enkelt här!


Oddevold – Trollhättan
Mitt tips: Hcp (1-0) 2
Odds: 2.35 @ Betsafe
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Oddevold har under en längre tid haft det väldigt jobbigt. Man är uppe i 8 raka matcher utan seger och av dessa är 6 matcher förluster. Man har haft stora bekymmer med skador och avstängningar och läget var senast så allvarligt att man försökte få matchen uppskjuten men det gick inte och man fick se sig besegrade med hela 6-0 av Kristianstad. Före det åkte man på stryk med 3-1 mot Norrby och 6-1 mot Örgryte och båda dessa lagen är normalt sämre än dagens motståndare Trollhättan. Räkna med att Oddevold återigen får det tufft!

Trollhättan har gjordet bra en längre tid nu trots att man inte alltid får utdelning i sina matcher. Senast mot serieledande Varberg så åkte man på stryk med 4-2 men gjorde trots det en helt okej match. Nu väntar betydligt enklare motstånd och då bör man ha bra chans till seger. Man är starka på bortaplan där man bland annat slagit serietvåan Lund.

Oddevold får tillbaka 2 spelare här men läget är fortfarande väldigt svårt för dem då de knappt kan mönstra en slagkraftig första elva utan måste hämta folk från ungdomslagen.
Trollhättan får tillbaka Petrit Zhubi och Imer Beqiri till den här matchen. I övrigt har man inga nya skador än de man redan har.

Det är ett derby i mångas ögon och spelarna känner varandra väl i lagen så vi kan räkna med många känslor på planen. Jag tror hur som helst att Trollhättan är starkare, framförallt då man har bättre spelarmaterial. Oddevold har som sagt varit försvagade p.g.a. skador och sjukdomar m.m. och det lär försvåra deras chans till poäng även här.