Det är dags för seriefinal i den mellersta allettan mellan två förväntade topplag. Nyköping står som värd för ö-laget Visby/Roma. En match som i slutändan kan betyda skillnaden för i vilket playoff-steg man hamnar i. Jag kommer gå på känslan här. Innan säsongen trodde jag mer på det ena laget, men idag har jag ändrat min åsikt.

  • Match: Nyköping – Visby/Roma
  • Serie: Allettan Mellan
  • Speltips: Nyköping
  • Odds: 1.72 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 2/2, 15.00

Nyköping har gått som tåget sedan en bit innan juluppehållet och är nu enligt mig ett av de klart starkaste utmanarna till en plats i kvalserien senare i vår. Anledningen är att man för ett tag sen fått in spetskompetens som skulle tagit plats  i vilket lag som helst på den här nivån. Henric Höglund (bror till Jonas) har öst in mål i Nyköpingströjan och det andra nyförvärvet Daniel Despotovic har inte varit sämre han. Båda är spelare som producerat på den här nivån tidigare och dessutom har meriter från högre divisioner. Två spelare som definitivt har höjt Nyköping till den nivå man är på idag. I allettan har man fullständigt kört över motståndet på hemmaplan. Hemma har man vunnit alla fem spelade hittills och har höga 26-8 i målskillnad på dessa. Det är svårt att tro på något annat än detta Nyköping denna afton.

henric höglund

Visby är bra och ligger just nu på samma poäng som Nyköping. Däremot har inte spelet varit lika bra som det har varit för Nyköping. Visby har spelat helt okej hela säsongen, men kanske ändå inte hittat det spel man egentligen har i sig. Ändå ligger man där man ligger och det är såklart en styrka det med. De är dock starka bakåt, men det offensiva är inte alls i samma klass som Nyköping. Hemma i Visby har man i alla år alltid varit otroligt starka, men på bortaplan är man inte alls i samma klass. Klart dem är bra, men ser fortfarande ett litet övertag för Nyköping idag som har imponerat betydligt mer. Inbördes så har det varit jämnt mellan dessa under de senaste säsongerna. Visby vann hemmamötet i allettan med 2-0 efter en jämn match. Jag tror Nyköping får sin revansch här.


Det är seriefinal och vissa kan tycka att oddset är lite lågt pågrund av det, men jag känner ändå att det sitter ganska rätt. Hursomhelst så tycker jag att Nyköping ska vara klara favoriter här och därför väljer jag också att spela på dem. Mitt spel blir Nyköping att vinna under ordinarie tid till oddset 1.72. Spelet finner ni hos Betsson och spelas med 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden