Nu är det dags för ett lite tyngre spel. Idag är det Nybro som tar emot Olofström. Bortalaget har vi rekat emot ett par gånger och frågan är idag om det blir att vi går emot Olofström igen eller om vi helt enkelt tror att de tar sin första seger idag? Jag tycker valet är självklart här.

  • Match: Nybro – Olofström
  • Serie: Hockeyettan Södra
  • Speltips: Nybro
  • Odds: 1.62 @ Ladbrokes
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 28/9, 16.00

nybroNybro är ett lag som under ett par säsonger alltid har haft problem med skador och haft ganska tunn trupp. Den truppen man dock har tillgänglig är dock ganska bra och man skulle med lite flyt kunna vara ett topplag. Till den här säsongen har man också ganska liten trupp, men de man har är stabila och ska vara ett par klasser bättre än motståndet från Olofström idag. Nybro har alltid varit starka hemma och den här säsongen har man också vunnit sin enda hemmamatch. Senast fick man dock stryk med 5-4, men det var i sudden borta mot Kallinge som är ett av seriens klart bästa lag. Då stod lagets förstecenter Rickard Palmberg för alla fyra målen och visar vilket duktig spelare han är. Nu börjar man också få tillbaka lite spelare efter skador vilket är posotivt. Kristian Frisk ska vara helt skadefri nu och även Viktor Jonsson är tillbaka efter sin avstängning. Tittar man truppen så den ganska bra på de få spelare man har. Palmberg har jag nämnt ovan, men hans kedjekompanjoner är också riktigt bra. Jack Berger är en amerikan som imponerat hittills under de få matcher han gjort för Nybro. Patrik Fransson har tagit ett litet kliv och blivit bättre än han var förra säsongen. Kanske för att han får lite mer förtroende och speltid än vad han fått förut. Robin Larsson är rutinerad på den här nivån och kan användas i vilken kedja som helst. Han är allround och kan även göra poängen om det så skulle behövas. Det lilla lag man har är ganska starkt och hemma ska man vara stora favoriter idag.

 

olofstromOlofström har vi spelat emot i två raka matcher och vi kommer fortsätta även idag. Första matchen la vi ganska tungt på Dalen hemma och då hade man inte en chans. Senast spelade man hemma mot Helsingborg, men där lyckades man dock knipa en oförtjänt poäng efter att ha hämtat upp ett 0-2 underläge under sista två minuterna av matchen. Spelmässigt var Helsingborg både bättre och hade vassare avslut än vad Olofström hade så en förlust efter ordinarie tid hade verkligen inte varit orättvist. Idag ska man ut på resande fot igen och då ska man inte ha en chans. Man har en trupp med väldigt många unga och nya spelare på den här nivån. Av det man visat i säsongsinledningen och även på försäsongen så är det ganska tydligt att Olofström kommer få stora problem i den här serien. Jag tror faktiskt att man kommer inta sistaplatsen när serien är färdigspelad strax innan jul. Jag är ganska säker på det. Spelarna som är där idag behöver nog växa till sig litegrann för att klara av att prestera på den här nivån. Nybro är tunga och möta och framförallt på bortaplan. Nej, jag kommer fortsätta lira emot Olofström så länge som man får hyfsade odds på motståndarna.


Jag tycker att hemmalaget ska vara klart bättre än sina motståndare idag, trots att laget man har kanske är något tunt. Olofström kommer åka ur serien denna säsong är jag rädd för, men det är också kanske bäst för klubbens sida då man får chansen att starta om på riktigt. Att starta om och försöka bli en toppklubb igen i den södra hockeyettan är riktigt tufft. Man behöver bygga från grunden. Mitt spel blir idag Nybro att vinna under ordinarie tid till oddset 1.62. Spelet finner ni hos Ladbrokes och insatsen blir 8 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden