Nybros tar idag emot storsatsande Kristianstad och det kan väl nästan bara betyda en sak. Eller kan Nybro störa idag när man spelar på hemmaplan? Känslan är att tyngden hos bortalaget kommer avgöra här.

  • Match: Nybro – Kristianstad
  • Speltips: Kristianstad
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 1/11, 16.00

nybroNybros säsong har varit sämre än vad många förväntat sig. Jag trodde laget skulle gå bättre än vad man gjort och så även många andra insatta. Man har endast vunnit fyra av elva spelade under den första halvan av serien och det är inte godkänt. Man hade en tuff start av säsongen och spelade upp sig lite sedan, men det verkar ha stannat där. Laget man har är inte dåligt på något sätt och man borde kunnat vara med och kämpat om en av platserna till allettan, men nu är man alldeles för långt efter utan får istället satsa på att få igång sitt spel och satsa på fortsättningsserien istället. Det stora problemet har väl varit försvarsspelet och det är något man måste förbättra när seriens kanske bästa offensiva lag kommer på besök. Här går det inte att bjuda på chanser för då kommer det straffa sig. Senast fick man stryk borta mot Tyringe och innan det vann man knappt mot Halmstad. Klart man kan ta poäng idag, men jag skulle bli väldigt förvånad.

kristianstadKristianstad har sedan förra säsongen gjort en satsning på att ta sig till hockeyallsvenskan, men lyckades inte direkt. Iår gör man ännu en satsning och första målet är såklart att ta sig till allettan. Det har visat sig att det kommer bli en kamp in i det sista med flertalet lag och det visar också att den här serien är överlägset bäst och framförallt en serie där alla kan slå alla en bra dag. Idag ska man dock ta sig i kragen. Man är snäppet bättre än Nybro på de flesta positioner och då ska man också vara favoriter. Man har tillsammans med de fyra andra topplagen skaffat sig ett litet glapp till de andra sju nedanför och nu är kampen istället om att hamna på rätt sida av strecket för att ta sig till allettan eller inte. Ovanför strecket ska man vara med den truppen man har. Det kryllar av offensiv kvalité och så länge man är koncentrerade och gör sitt jobb defensivt så slår man de flesta lagen i hockeyettan. Problemet är väl att  man fuskat lite ibland och blivit lite väl offensiva. Innan förra matchen hade man två raka förluster innan de bröt den negativa trenden senast mot Mörrum. Man vann säsongens första möte mot Nybro med 5-3 på hemmaplan. Det luktar liknande siffror idag?


Kristianstad är bara bättre än Nybro och gör man sitt jobb en normal dag så vinner man med ett par puckar. Jag räknar med att det är en sådan dag idag och spelar därför 5 units på Kristianstad att vinna under ordinarie tid till oddset 1.85 hos bet365.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden