Det är inte bara allettan som drar igång utan även fortsättningsserien för de lag som inte klarade att kvalificera sig till allettan. F-serien tjuvstartar på onsdagskvällen med två matcher där jag ska titta lite på den ena av dem. Två relativt jämna lag poängmässigt, men ett av lagen känns som de har en bit kvar till sin hägsta nivå.

  • Match: Nybro – Halmstad
  • Serie: Div 1F fortsättningsserie
  • Speltips: Nybro
  • Odds: 1.90 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 2/1, 19.00

Nybro går in i serien med målsättningen att de ska vinna serien. Man har faktiskt ett helt okej lag, men har hela säsongen haft problem med effektiviteten framför motståndarmålet. Bakåt är man riktigt bra och spelar tufft och har en av hela ettans absolut bästa målvakter i Johannes Jönsson. Att han inte spelar i något utav allettan-lagen tycker jag är lite märkligt, men Nybro ska vara riktigt nöjda med det. Man är också ett lag som genom åren haft en hel del skadeproblem, så även denna säsong. Deras viktigaste offensiva kugge Rasmus Ahlholm har gått skadad under större delen av säsongen, men är nu tillbaka. Han gjorde 16 poäng på 18 matcher och förbättrade deras offensiv betydligt innan säsongen var slut. Man värvade även en amerikan vid namn Joe Devin innan vintern som har gjort 8 poäng på sina första 7 matcher. Dessa två bildar tillsammans med kapten Marcus Mellström en vass förstafemma. Man ska nu vara i princip skadefria och hemma där man är starka ska man också slå Halmstad. Nybro har vunnit alla tre säsongens möten, 3-2 efter straffar, 2-5 och 5-2. Den totala målskillnaden för Nybro denna säsong är 65-67 och det är också det lag som släppt in näst minst mål i hela serien, och ändå slutar man på sjunde plats. Det tyder på en stark defensiv och sämre offensiv. Tror dock att det sistnämnda kan lossna lite nu med en ny amerikan och en het Rasmus Ahlholm i spetsen.

Halmstad slutade bara två poäng före Nybro och det är två jämna lag som drabbar samman i premiäromgången. Halmstad är som Nybro ett medelmåttigt lag och det är framförallt på hemmaplan man tar sina poäng. Nu möter man Nybro borta, som man haft svårt för och dessutom är Nybro hemmastarka och på uppgång. På målvaktssidan ska det skilja mycket. Mattias Pettersson i Halmstad är bra, men samtidigt en klart sämre målvakt än Jönsson.

Jag tycker att ett skadefritt (förutom Erik Lindström) Nybro ska ha riktigt fin chans att plocka alla tre pinnar mot Halmstad i premiäromgången och spelar 6 units på Nybro hos Unibet till 1.90. Nybro har en vassare förstafemma, bättre målvakt & defensiv och dessutom ett riktigt bra boxplay.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden