Jag kommer fortsätta med samma spel som senast. Rangers tar denna gång emot Washington hemma i Madison Square Garden. Jag är envis, men denna gång ska verkligen skottspelet in efter att oturen grinat oss ögat lite för ofta den senaste tiden.

  • Match: NY Rangers – Washington
  • Speltips: Över 60.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20/1, 01.35

Rangers spelade så sent som igår mot Ottawa på bortaplan och även då hade vi skottspelet som slutade med ett ynka skott ifrån. Rangers gjorde vad dem skulle, men problemet var att Ottawa var helt ur slag. Sens är normalt sett ett gäng fyllt med energispelare, men denna match hade de inte mycket kräm i benen då man bara lyckades få iväg 14 skott under de två första perioderna. Idag är jag återigen på Rangers sida när det gäller överspel i antal skott. Nu är man åter hemma i MSG igen, där man som vanligt bombarderar motståndarna med skott. Igår slängde man iväg 25 skott på de två första perioderna och gick in till sista med en 3-1 ledning. Något som gjorde att man backade hem och bara spelade av matchen. Skillnaden på hemmaplan är att man kör fullt ut i alla lägen, och även fast man leder så brukar man inte backa hem. Så länge man kanske inte skapar sig en monsterledning med ett par mål, men det händer inte mot Caps just nu. Man är back-to-back och dessutom är matcherna mot Caps alltid jämna. Rangers har på slutet knäckt linan de flesta gångerna och jag känner att det är dags igen.

21s99-NHL-82

Capitals har ganska sunkig form för tillfället med fyra raka förluster. Spelet ser ut som vanligt där man ofta är det spelförande laget, men släpper till alldeles för mycket chanser bakåt. Man går gärna bort sig i försvaret och ger motståndarna bra lägen. Det har varit ett stort problem hela säsongen och när inte det offensiva fungerar som det har potential till att göra så har man det oftast ganska tufft med tanke på att man släpper in en hel del mål. Washington släpper till över 34 skott i snitt/match och det är otroligt högt med tanke på att man ändå är ett mittenlag i ligan. På bortaplan är släpper man till ännu fler skott och nu möter man ett lag som har malt sönder sina moståndare senaste matcherna, vilket i sin tur borde betyda att Rangers kommer hamna en bra bit över 30 skott denna natt. Rangers checkar ganska högt med sina forwards och det tror jag inte direkt kommer gynna Caps försvarsspel. Inbördes så har man klarat denna lina i 7 av de 10 senaste matcherna. De övriga tre så har man slutat precis under linan. De har möts tre gånger denna säsong där två av dem gått klart över linan. Jag såg den ena matchen där det blev 67 skott och med tanke på hur spelet såg ut där så kunde det med lite flyt blivit bra mycket mer skott.


Jag väntar mig en liknande match som den som spelades tidigare under säsongen i MSG mellan dessa lag. Det är två skottvilliga lag där Washington har stora problem och släpper igenom de flesta skott. Rangers kör på i alla lägen och idag hoppas vi även att deras motståndare ska göra jobbet som inte Ottawa lykades med i två perioder igår. Mitt spel blir över 60.5 skott till oddset 1.85 hos Unibet. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden