New York Rangers siktar på att vända sin dåliga trend och försöka återgå till en slutspelsplats lite längre fram, men då är Tampa Bay ett tufft stopp på vägen. Matchen spelas i Madison Square Garden med start natten emot fredag.

  • Match: NY Rangers – Tampa Bay
  • Speltips: Rangers ML
  • Odds: 1.72 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 1/3, 01.05

Rangers har haft en tung start på säsongen och man har inte alls levt upp till favoritskapet som man fått under sommaren. Just nu ligger man 3 poäng ifrån ett slutspel och med lite mer än halva säsongen kvar så måste de börja få igång sitt spel om de ska nå ett slutspel. Truppen har man absolut och de kommer säkerligen växa in i det mer och mer, framförallt Rick Nash. Han har de senaste matcherna varit skadad, men har nu gått på is och i skrivande stund så är han ett ”game-time decision”, vilket såklart gör att laget kan få en kick med honom tillbaka. Ryan McDonaugh har även han varit skadad och kommer göra comeback. Michel Del Zotto är även han ett frågetecken just nu, men kan säkert spela. I vilket fall så har man en fin uppgift ikväll och kommer göra allt för att få vinna igen nu när man har fyra raka förluster. Man har redan mött Tampa två gånger denna säsong och vunnit båda. Denna match är den sista under grundserien mellan lagen och att New York är starka hemma i MSG vet vi om. Tampa har bra offensiv, men Rangers har ett stabilt försvarsspel i grunden och bör kunna stänga ute Tampas stjärnor. Henrik Lundqvist är bekräftad.

Tampa Bay var som en raket i början, men verkar nu ha landat på jorden igen. Ju längre säsongen gått så har de defensiva problemen blivit större och större. Den som kommer få chansen i målet ikväll är Mathieu Garon som gjort en helt okej säsong såhär långt om man jämför med hans svenska kollega Anders Lindbäck som inte alls klarat pressen som förstemålvakt. Tampa har förlorat sex av deras tio senaste matcher vilket är ett tecken på att formen gått neråt. Framåt är man fortfarande farliga, men bakåt är man ett av de sämsta lagen i hela ligan, framförallt på bortaplan där man är otroligt svaga och inte alls spelar med samma självförtroende som på hemmaplan. Man saknar viktiga backen Sami Salo, i övrigt full trupp.

Tampa är inte på nåt sätt ett dåligt lag, men ikväll tror jag Rangers tar sig i kragen och vinner. Hemmafördelen väger tungt i detta möte. Jag spelar Rangers ML till oddset 1.72 hos Pinnacle med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden