Ikväll gästar Tampa Bay Madison Square Garden och hoppas på att komma tillbaka på vinnarspåret igen. Både Rangers och Tampa har vilat i två nätter så det kommer förmodligen bli en riktigt bra och fartfylld match.

  • Match: NY Rangers – Tampa Bay
  • Speltips: Rangers ML
  • Odds: 1.73 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/2, 01.35

Rangers spelar bättre och bättre för varje match. Bakåt är man stabila och det är oftast framåt det kan sätta lite käppar i hjulen ibland. Ikväll tar man emot ett Tampa som just nu har riktigt dålig form och det är perfekt för Rangers att kunna slipa på sin offensiv mot ett lag som enligt mig har lite brister bakåt. New York kommer ikväll att starta med Henrik Lundqvist i buren och då känns det som att Tampa inte gör mer än två mål, kanske max tre. Henke är allt som oftast mycket tät och Rangers försvar passar verkligen Lundqvist. Man är ett av lagen som blockat flest skott i hela ligan och lagen har svårt att ta sig till riktigt bra lägen. Givetvis dyker det upp kanonlägen ibland, men då har man som sagt en av världens bästa som sista utpost. Rangers är starka på hemmaplan och kommer visa det även ikväll. Hemma har man vunnit 4 av 6 matcher denna säsong.

Tampa Bay fick en otroligt fin start på säsongen, men har på slutet gått något tyngre. På hemmaplan har Tampa varit riktigt bra och visat upp en offensiv som skrämt de flesta lagen i serien. Man har vunnit fem av sex på hemmais, men har haft det tufft på bortaplan där man bara vunnit en av fyra än så länge. Nu är man uppe i tre raka förluster och det lär säkerligen inte bli en lätt match ikväll när man möter ett defensivt starkt Rangers. Något som Tampa enligt mig har vissa problem med är det defensiva, trots att dom varit relativt bra i inledningen. Jag tror man kommer få mer och mer problem bakåt då man i de inledande matcherna har släppt till alldeles för många vassa chanser, men räddats av Anders Lindbäck. Ikväll väljer man också att bänka sin förstemålvakt Anders Lindbäck till förmån för Mathieu Garon. Jag tror det blir en tuff kväll för Tampa idag.

Rangers form pekar uppåt medans Tampa går åt motsatt håll. Tror det fortsätter på samma väg och spelar därför Rangers inklusive OT/SO till 1.73 hos bwin.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden