Idag är det återigen dags för ett litet rivalmöte i NHL-hockeyn mellan hemmalaget New York Rangers som idag tar emot Pittsburgh hemma i Madison Square Garden. Pittsburgh har varit en ”favorit” den sista tiden när det gäller speltipsen här och det kommer fortsätta så även denna kväll.

  • Match: NY Rangers – Pittsburgh
  • Speltips: NY Rangers ML
  • Odds: 1.86 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 9/12, 01.05

Rangers står idag som värd för Pittsburgh när man jagar revansch för två raka förluster. Senast fick man stryk mot ett hårt kämpande Detroit och innan det var det Tampa Bay som stod för en utspelning av Henke Lundqvist och hans New York. Idag möter man återigen ett topplag och också en divisionsrival. Framåt har man spelat ganska bra de sista matcherna och man har gjort en hel del baljor, vilket är positivt. Det hjälper dock inte när man släpper in väldigt många mål också. Lunkan har alltid varit väldigt trögstartad och han är i princip alltid lite svajig i början av säsongen för att sedan varva upp lagom till slutspelet och där vara briljant. Han har inte övertygat de sista matcherna, men har nästan alltid varit ett litet monster i kassen när väl Pittsburgh står på andra sidan. Rangers har gått ganska tungt ut på slutet, men det är ändå på hemmaplan man är klart vassast. Idag tycker jag oddsen sitter rätt från början, men tittar man på laget Pittsburgh kommer med så är det aningen för högt då jag verkligen tror att Rangers löser en seger idag. På pappret är man riktigt bra och jämför man lagen idag så tycker jag det är klar fördel för Rangers. Lunkan är confirmed i kassen och man har nästintill helt skadefri trupp.

rangers_200x200pittsburgh_200x200Pittsburgh vann mot Ottawa senast med 3-2, även om spelet inte såg helt hundra ut. Det kanske börjar bli lite tjatigt nu, men trots det så kommer jag återigen gå emot detta Pittsburgh då jag tror man kan tjäna i längden på det med tanke på hur skadeläget ser ut för tillfället. Som jag sa inför matchen mot Ottawa så har man haft otroligt svårt att skapa målchanser. Matchen mot Ottawa la vi en låg insats på med tanke på att Ottawa i grunden är ett sämre lag än Vancouver, men samtidigt så hade Sens verkligen lägen till att avgöra matchen innan Pittsburgh tog vara på en chans med drygt två minuter kvar. Man har som sagt haft väldigt svårt att skapa klara målchanser, men mot Ottawa lossnade det litegrann tillslut. Däremot ska man ha i åtanke att Ottawa är ett av ligans klart svängigaste lag i defensiven, och därav skapade man också fler chanser. Idag möter man Rangers och de är klart stabilare i det defensiva spelet än vad Sens är. Detta innebär såklart också att man förmodligen kommer skapa lite mindre målchanser idag än vad man gjorde senast, om nu hela min teori stämmer. Pittsburgh är fortfarande ett bra lag, men med tanke på att man fortfarande saknar fyra (Hörnqvist, Kunitz, Bennet, Dupuis) av sina sex bästa forwards så är det klart att det inte klickar lika bra framåt. Lägg därtill att Kris Letang är kvar på skadelistan som är den bästa offensivt sett av alla backar. Det som talar för Pittsburgh är Crosby/Malkin och om Fleury väljer att spika igen totalt, i övrigt tycker jag tyvärr som Pittsburgh-fan att det är klar fördel Rangers.


Skadorna hos Pens, hemmafördelen för Rangers och möjligtvis det psykologiska övertaget Rags har på Pittsburgh tycker jag räcker långt som motivering. Idag kommer jag välja att spela New York Rangers ML till oddset 1.86 hos bet365. Detta kommer det att investeras en insats på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden