Pittsburgh gjorde en riktigt blek insats senaste matchen och jag lovar att det inte kan bli sämre än det var då. Idag åker man återigen till MSG i New York för att möta Rangers.

  • Match: NY Rangers – Pittsburgh
  • Speltips: Pittburgh ML
  • Odds: 2.05 @ Betway
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 1/2, 01.05 

Pittsburgh tog senast emot Islanders på hemmaplan och för er som hade möjligheten att sitta uppe och se den matchen så kan nog många intyga att Pens offensiv var riktigt usel. Jag tror nästan aldrig jag sett Pittsburgh spela så dåligt. Däremot funkade det ganska bra defensivt, något individuellt misstag, men annars ganska prickfritt. Säsongen är fortfarande inne på sin början och många av lagen är lite under uppbyggnad, vilket gör att resultaten inte alltid blir som man tänkt sig. Pittsburgh har spelat två matcher på hemmaplan och 4 matcher borta. Enligt de första matcherna så har de svårt att föra matcher av det jag sett. Man har spelat betydligt bättre på bortaplan där man inte behöver vara det spelförande laget och mer kan förlita sig på sin stabila offervilliga defensiv. I och med detta bör man ha bra chans idag igen mot Rangers med tanke på att att just Rangers i princip alltid ska föra spelet på hemmaplan. Pittsburgh slog Rangers relativt enkelt under premiärhelgen med 6-3 i MSG. Man tog ledningen och spelade sedan mer eller mindre bara av matchen, vilket man är otroligt duktiga på. Laget har många grovjobbare som bygger mycket på sin fart och styrka bakåt. Framåt brukar det oftast lösa sig med spelare som Sidney Crosby och Evgeni Malkin. Sid har blivit bättre och bättre medans Malkin fortfarande letar efter formen. Pens powerplay var riktigt bra under de första matcherna, men har haft lite motgång där de tre sista matcherna. Idag möter man ett lag som inte stressar överdrivet mycket i boxplay och det bör gynna Pittsburgh nu när de haft det lite tufft på slutet. I första mötet gjorde Pens 2 mål på 5 försök. Ikväll är också Malkin tillbaka som point istället för James Neal i PP. Rangers boxplay har haft stora problem under hela säsongen hittills. Penguins har haft lätt för Rangers sista åren och har vunnit 8 av de 10 senaste matcherna. Man har dessutom fem raka mot dem. Saknas gör Matt Niskanen. Ingen målvakt bekräftad ännu, men antar att Vokoun kan få chansen igen.

New York Rangers har två raka segrar bakom sig och man ser bättre ut än man gjorde i början. Jag tycker dock att man ser lite ”trötta” ut fortfarande och det går lite segt ibland. Rangers har egentligen bara kvar en riktigt bra kedja och det är den med Nash-Richards -Gaborik. Efter dessa herrar känns det något tunt. Pittsburgh har bra rollspelare och stänger man bara ner den här femman så är mycket vunnet. Personligen känns det som att Rangers tappat lite om man jämför med förra året. För det första är Artem Anisimov och Brandon Dubinsky två riktigt bra spelare som har tappats till Columbus som en del i dealen med Nash. För det andra så har Rick Nash spelat i ett och samma lag i många år, vilket gör att det tar ett tag och ställa om. Han är på god väg, men ännu inte riktigt där. I Blue Jackets handlade allt om Nash. Nu har han två riktigt bra spelare bredvid sig som han måste tänka på också. Rangers saknar kapten Ryan Callahan, Chris Kreider och Michael Sauer.

Två lag som inte öppnat övertygande gör upp i en tuff match. Vi får ett bra odds på Pens och det ska vi slå till på. Man har haft lätt för Rangers sista åren och vid en eventuell straffläggning är det fördel Pittsburgh. Betway erbjuder 2.05 på Pittsburgh ML.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden