Tiden har varit knapp senaste tiden, men nu är vi tillbaka med ett speltips till nattens NHL. New York Ranger tar inatt emot Philadelphia där båda lagen har mycket god form. Vinnaren är svår att hitta och då kommer vi istället köra på ett skottspel.

  • Match: NY Rangers – Philadelphia
  • Speltips: Över 58.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 27/3, 01.05

Rangers kommer in till denna matchen med riktigt bra form där man har fyra raka segrar. Idag är det en livsviktig match där poängen kan komma att bli otroligt viktiga i slutändan. Det lag som står på andra sidan är Philadelphia, ett lag som man senaste åren haft relativt lätt mot. Trots bra form och inbördes möten så har jag svårt att se en klar vinnare inatt. Istället kommer jag inrikta mig på antal skott och det hör lite till vanligheterna när Rangers spelar på hemmaplan. Man spelar med ett enormt högt tempo på hemmais där man sällan slutar att gå framåt. Rangers är inget lag som spelar den absolut skönaste ishockeyn utan man är ett lag som förlitar sig på ganska hög fart och mycket trafik på kassen. Man slänger ofta in puckarna på mål för att jobba på returer, speciellt på hemmaplan. Jämför man deras start på säsongen och mitten av säsongen fram tills nu så har man höjt sitt skottsnitt rejält. Bakåt är man helt okej och släpper till runt 30 skott/match. Framåt är man som sagt ett av de bästa lagen i hela ligan när det gäller skott och där är jag inte orolig. Man är i god form och kommer säkerligen skapa över 30 skott även denna kväll.

Ryan McDonagh, Jeff Halpern, Wayne Simmonds, Henrik Lundqvist

Philadelphia är också dom i bra form och är i behov av poäng. Det gör mig som sagt svårt att utse en klar vinnare, men med tanke på Flyers goda form så kommer de garanterat att hota Rangers. Skott bakåt kommer man släppa till och det är nästan en garanti när man möter ett så skottglatt lag som Rangers. Framåt har Flyers haft en del problem, men det var i början av säsongen. På slutet har man hittat formen rejält och man skapar mängder av lägen. Inte kanske i samma utsträckning som Rangers, men jag är ganska säker på att man kommer få sina lägen idag. Jag tror man kommer hamna nånstans runt 28-31 skott och det borde räcka då Rangers förmodligen skjuter lite fler. Flyers har även haft problem mot Henke Lundqvist förut så jag räknar med att de kommer behöva testa honom nån gång extra. Den här säsongen har man mötts tre gånger redan och alla tre matcherna har gått klart över denna lina. Inbördes så har man klarat linan i 7 av de 10 senaste mötena. Jag tror på en chansrik match även denna gång.


Det är två lag i god form och som har förlitat sig mycket på sin offensiv den senaste tiden. Inbördes så brukar det vara bra fart och rivalitet mellan lagen så räknar återigen med att det blir en rolig match. Mitt spel denna afton blir alltså över 58.5 skott till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen blir 6 units. Andra bolag har satt en högre lina till samma odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden