Dags för NHL och jag lägger fokus på matchen mellan NY Rangers som tar emot Ottawa i Madison Square Garden. Tycker det helt klart är fördel Rangers inför denna match, dels för att man är ett bättre lag om man jämför de olika lagdelarna, men även för att man har en betydligt bättre form. frågan är vad jag tänkt mig för spel här?

  • New York Rangers – Ottawa Senators
  • Spel: NY Rangers
  • Odds: 1.93 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 01.00

NY Rangers har varit helt strålande senaste två månaderna, man hade ju en sanslös form där på 13 segrar på 14 matcher. Sedan kom 2 plumpar mot NY Islanders och ett Boston som då var formtoppat. Man har dock kommit tillbaka och tagit 2 segrar på raden nu igen. Det är ju framförallt senast mot Pittsburgh som imponerar. 2-5 på bortaplan mot pingvinerna är verkligen bra gjort och helt förtjänat då man kontrollerade matchen fullständigt. Visserligen fick man in 0-1 väldigt tidigt och på så sätt gjorde det hela enklare, men på det sättet man spelade var imponerande i sig. Inte för att man tokdominerade men för att man kontrollerade matchen fullständigt.

Och ja Rangers just nu är helt enkelt ett komplett lag och kan mycket väl vara ett av lagen som är i Stanley Cup-final sen i vår. Så länge man inte har skador på viktiga spelare så som man hade i början av säsongen då det gick lite knackigt, så har man ett väldigt bra lag och tränaren Alain Vigneault är helt klart rätt man på rätt plats och får ihop det mesta i Rangers. Rick Nash har ju vaknat till liv under Vigneault och är riktigt het denna säsong framförallt, det bara flyter på som aldrig förr. Nä Rangers är ett så pass bra lag nu att det är få som kan städa undan dom bara sådär, framförallt inte Ottawa enligt min mening.

Henrik Lundqvist är bekräftad och spelar denna match vilket är väldigt bra för spelet på Rangers att vinna. Han har varit stabil senaste tiden och gjorde en del riktigt bra räddningar senast mot Pittsburgh.

rangers_200x200       ottawa_200x240

Ottawa bytte ju tränare för inte så länge sen, men har det blivit bättring? Nä, dom är fortfarande upp och ner och hela 10 poäng upp till sista slutspelsplatsen som Boston just nu innehar plus att det är dessutom 2 lag emellan som behöver passeras. Och inte blir det bättre för det mentala när man senast förlorade mot ett av de sämsta lagen i ligan nämligen Carolina, på hemmais dessutom där man normalt sett är rätt bra. Fast 2-3 till Carolina var ett faktum och nu ska man alltså resa till New York och ta sig an ett av de hetaste lagen just nu i NHL och ett av de bättre lagen dessutom.

Man har dessutom haft en del problem med snabba offensiva lag på bortais, på hemmais har man hanterat det bättre men när man spelat borta har man haft betydligt större problem med såna lag. Rangers är ett sådant lag och jag anar stora problem för Ottawa inatt.

Ottawa tror jag inte mycket på alls i denna match utan dom lär nog få jobba hårt för att försöka hålla nollan så länge det går, för Rangers kommer komma ut som vanligt nuförtiden och bara ösa på. Framförallt när man lirar hemma i Madison Square Garden. Och med Henke i målet som varit stabil senaste tiden blir det svårt att vinna när jag tror Rangers gör minst 3 mål i alla fall. Det enda positiva frö Ottawas del är att kämpen Chris Neil förväntas vara tillbaka, likaså Chris Phillips. Men nja det räcker inte ändå tror jag.

I kassen ställer man förstekeepern Craig Andersson så det blir inget minus där denna natt.


NY Rangers är ett mer komplett lag och ett bättre fungerande spel än vad Ottawa har. Man är dessutom i en bra period just nu där det mesta fungerar. Ottawa å andra sidan går det upp och ner för, och slutspelsplatsen glider dom allt längre bort och det mentala blir bara sämre o sämre. Väldigt tufft att möta ett rangers, så bra som dom är just nu, på bortais. Nä tror Rangers fixar detta under 60 min och vi får ett odds på 1.93 som jag hugger alla dagar i veckan. En insats strax över medel får det blir. Nu kör vi!

/ L’orso