Inatt är det dags för ett stekhett New York-derby där Rangers står som värd hemma i Madison Square Garden när lagets största rivaler Islanders kommer på besök. Många kanske tror på en match där det blir lite försiktigt spel, men jag är helt inne på ett annat spår.

  • Match: NY Rangers – NY Islanders
  • Speltips: Över 56.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 14/1, 01.05

rangers_200x200Rangers är inne i en hysterisk form där man just nu är uppe i fem raka segrar och endast en förlust på de tio senaste matcherna. Laget har hittat det där flowet man hade under slutspelet förra våren och då är man svårstoppade. Henrik Lundqvist fortsätter att storspela och vara den sista utpost som ett lag behöver för att gå långt i ett slutspel. Rangers är ett lag som bygger mycket på sin energi och då är man väldigt svåra att möta. Hemma i Garden så matar man puckar mot motståndarens mål oavsett läge och matchbild. Man har ett klart högre skottsnitt framåt på hemmaplan än vad man har på resande fot. Dessutom när det är heta matcher och publiken är i sitt esse så höjer man oftast sitt spel lite extra ändå. Rangers är ett lag som gör många riktiga ”krigarmål”. Man kämpar hårt framför kassen och går hårt på returer. Med tanke på att man just nu har det där flytet i sitt spel så räknar jag med att det kommer bli full rulle redan från första början. Man kommer som vanligt slänga mycket puckar på mål och tror även de pratat om att testa Islanders målvakt rejält med tanke på att Halak släpper ganska mycket returer. Bakåt är man faktiskt ganska stabila, men samtidigt får man också tänka på att man idag möter kanske ligans vassaste offensiv.

islanders_200x200Islanders imponerar stort även dem för tillfället. Det har man gjort hela säsongen och jag antar att man kommer försöka bjuda på offensiv hockey även denna kväll då det är just det som är deras stora styrka. I anfallszon är man riktigt bra och man skapar mängder av lägen och gör också en massa mål. Man är det lag som skjuter näst mest skott i hela ligan. De senaste matcherna har man spelat på bortaplan, men ändå har massa lägen skapats. Detta också trots att man vunnit många av matcherna. Bakåt är man stabila och är faktiskt det lag som släppt till näst minst skott mot eget mål. Om man nu är ett av de bästa lagen i egen zon så kanske det är svårt att tro varför man ska släppa till en massa skott idag? Man är på bortaplan i ett stekhett derby där jag räknar kallt med att Rangers kommer vara det lag som för spelet och därav skapa chanser på så vis. Islanders är så pass skickliga att man ska kunna skapa chanser framåt oavsett. Tittar man på det historiska mellan lagen så har de möts flitigt de senaste säsongerna. Fyra raka matcher har klarat dagens lina med stor marginal och säsongens hittills ända möte slutade 43-27 i skott till Rangers. Jag tror vi får en riktigt sevärd match och därav också massa chanser, åtminstone tillräckligt för att knäcka linan.


Det är två lag som är bra offensivt och i god form. Rangers på hemmaplan trummar på i vanlig ordning och Islanders är så pass bra offensivt att man ska klara sig oavsett. Mitt spel blir denna afton över 56.5 skott till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen kommer att landa en bit över medel och sluta på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden