Inatt är det bara tre ynka matcher i NHL-hockeyn och jag kommer välja den match som jag tycker är bäst. Jag kommer att spela på en vinnare i mötet mellan Rangers och Predators där jag tycker formen talar för det ena laget.

  • Match: NY Rangers – Nashville
  • Speltips: Rangers ML
  • Odds: 1.87 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/3, 01.05

rangers_200x200Rangers är ett lag som för tillfället visar upp en riktigt bra form och man fortsätter att vinna matcher på löpande band. Jag läste någonstans att man vunnit vunnit 24 av sina 36 senast spelade matcher, vilket är otroligt bra och det visar lite hur bra man egentligen kan vara. De senaste matcherna har man spelat riktigt bra och framförallt väldigt kontrollerat. Rangers har en tendens att skena iväg lite framåt ibland och släppa till stora luckor bakåt, men på slutet har man eliminerat spelvändningarna lite. Man kanske inte har gjort lika mycket mål framåt de senaste veckorna som man gjorde i mitten av säsongen, men man är fortfarande väldigt starka framåt. Inatt spelar man på hemmaplan och det ser jag som den stora fördelen här, tillsammans med att de som sagt har väldigt bra form. Man är otroligt starka hemma och trots att man möter ett lag från väst idag, som man har haft lite jobbigare emot den här säsongen, så ska man vara favoriter. Formen är god hos spelarna och jag tror också man vill ge de nya spelarna Keith Yandle och James Sheppard en bra start i sin nya klubb. Matchen ikväll kommer bli tuff, men jag ser stor fördel av hemmaplan och formen hos Rangers. Därför är dem min vinnare idag. Man har full trupp förutom svenske målvakten Lundqvist och även Jesper Fast saknas. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men räknar kallt med att Cam Talbot vaktar kassen ännu en gång.

nashville_200x116Nashville har gjort ett riktigt succéår och att plocka in Peter Laviolette som coach har varit mycket lyckat för klubben. Förr var man ett defensivt lagt lag medans man till den här säsongen vänt tvärtemot och blivit riktigt tunga framåt istället. Eller ja, man är fortfarande riktigt bra bakåt och besitter en av världens bästa målvakter. Bakåt är man som sagt fortfarande stabila även om det på slutet trillat in ett par enkla puckar i kassen. Nashville har gått som en raket hela säsongen och med tanke på deras orutin så väntar jag lite på deras formdipp. Kanske har den nu kommit med tanke på att man inte spelat lika bra på slutet som tidigare. Svenske rookien Filip Forsberg har legat med i toppen av poängligan under hela säsongen, men har på slutet stumnat lite i son poängskörd. Det är helt normalt med tanke på att han är så ung. Nashville är dessutom en segermaskin på hemmaplan där man har ett record på 26-5-1, vilket är grymt. Borta är man mer mänskliga med sina 15-10-6. Det är såklart en nackdel för dem att spela på bortaplan mot ett av ligans bästa lag och speciellt när formen är lite nedåtgående. Ingen målvakt är bekräftad i Nashville ännu, men kan inte tänka mig någon annan än Pekka Rinne.


Jag tycker både formen och fördelen av hemmaplan är något som talar ganska mycket för Rangers här. Nashville är som bäst på hemmaplan och kommer få det tufft ikväll. Mitt spel blir alltså Rangers ML till oddset 1.87 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden