Toppmöte i Eastern Conference mellan två av ligans klart bästa lag hittills. Rangers tar emot Montreal hemma i Madison Square Garden natten mot torsdag och det är uppbäddat för ett riktigt tungviktsmöte. Lundqvist och hans Rangers har brutalt bra form för tillfället och frågan är om det går att spela på något annat än en hemmavinst här?

  • Match: NY Rangers – Montreal
  • Speltips: Rangers ML
  • Odds: 1.77 @ William Hill
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 26/11, 01.05

rangers_200x200Rangers går verkligen som tåget för tillfället och man är just nu den där maskinen som man var under sista delen av förra säsongen. Man är brutalt tunga att möta tillsammans med en defensiv som få lag i den här ligan har. Med tanke på att man kanske har ligans mest kompletta backbesättning och också för tillfället världens överlägset bästa målvakt så är det klart det är svårt att slå Rangers som dem är just nu. Senast mötte man Nashville hemma och vann med 3-0 efter en fullständigt magnifik insats av Henrik Lundqvist, ännu en gång. Ja, jag gillar inte lag som lever mycket på sin målvakt, men Rangers är verkligen starka på alla håll. Även om kanske defensiven får ses som deras absolut största styrka. Jag tror att med lite medstuds den här säsongen så kan man ta sig hela vägen till bucklan nästa år. Såpass starkt lag har man verkligen. Jag tycker också att Lunkan ser bra mycket kvickare ut trots att han blivit ett år äldre. Sedan tror jag det är viktigt att både Mats Zuccarello och Rick Nash får hålla sig skadefria och i bra poängform under större del av säsongen för då blir man giftiga. Förra året saknades den där extra lilla spetsen som behövs för att vinna och förhoppningsvis får bland annat Zuccarello vara hel och frisk och det kommer hjälpa dem mycket.

montreal_canadiens_logo_3950Montreal är även dem ett av säsongens stora positiva överraskningar, trots att vi redan från början varit rätt säkra på att de kommer vara i övre delen och kriga. På de senaste fem matcherna har man vunnnit tre av dem och kanske är det ett litet tecken på att formen inte är lika bra längre. Nog för att det är bra och att laget vinner, men verkligen inte i närheten av hur det såg ut i början av säsongen. Man släpper in fler mål bakåt och den där berömda vågen finns inte i ryggen fortfarande och då är det självklart att det blir svårare. Man kommer inte vara spelförande ikväll, det är jag nästan helt hundra på. Utan man kommer få spela som de flesta lag gör när man möter Rangers i MSG och gå på kontringar. Det är man visserligen bra på, men samtidigt tar jag står hänsyn till formen Rangers har för tillfället. Montreal är lika bra hemma som borta den här säsongen, men Rangers däremot har varit brutalt starka hemma hittills. Jag tror på en tight match där målvaktsspelet blir avgörande och just nu är Lundqvist den lite hetare om man jämför med Price som nyligen är tillbaka från skada. Habs saknar Brendan Gallagher, Torrey Mitchell, Michael Bournival och har ett frågetecken för Alexei Emelin.


Det är helt klart två jämna lag, men hemmalaget känns faktiskt snäppet hetare just nu. Speciellt Henrik Lundqvist. Man har lite revansch att utkräva efter säsongens första möte som Montreal vann med 3-0. Mitt spel inatt blir alltså New York Rangers ML till oddset 1.77 hos William Hill. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden