Rangers tar inatt emot Florida hemma i Madison Square Garden. Den svenske målvaktsstjärnan Henrik Lundqvist fick en puck på halsen senast och är osäker till spel vilket öppnar upp för Cam Talbot idag. Jag kommer gå på ett totalspel för hemmalaget denna afton.

  • Match: NY Rangers – Florida
  • Speltips: Rangers över 2.5 mål
  • Odds: 1.68 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/2, 01.05

rangers_200x200Rangers har den sista tiden varit väldigt uppochner för att lita på fullständigt när det gäller att vinna matcher. Därför kommer jag istället välja ett totalspel som dessutom betalar bra mycket mer än moneyline på Rangers. Hemma i MSG så har laget alltid varit starka och lagen som kommer dit får i princip alltid uppleva ett väldigt högt tempo. Man skapar chanser så det räcker och blir över samtidigt som man bärs fram av en extremt högljudd hemmapublik. Rangers har ett bra lag på pappret och har fått behålla det mesta från förra årets succétrupp. Trots att man bara ligger på plats 16 i ligan när det gäller antal  mål på hemmaplan så har man ändå ett högt snitt på 3.0 mål/match. Det får anses som klart godkänt och med tanke på att man nästan alltid skjuter minst 30 skott framåt så är man alltid farliga och har chanser för att komma över dagens lina. Idag möter man dessutom ett lag som haft det väldigt tufft på slutet och då är jag säker på att man kommer försöka utnyttja detta till max. Den här säsongen har man mötts en gång och den slutade med en 5-2 seger för Rangers. Tittar man inbördes så har laget klarat dagens lina i 8 av de 10 senaste matcherna mot Florida. På dessa matcher har man ett målsnitt på 3.8 mål/match. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund och laget ska enligt rapport vara helt skadefritt, förutom möjligtvis Henrik Lundqvist.

florida_200x200Florida går inte direkt som tåget för tillfället då man har fyra förluster på de fem senaste matcherna. Man startade faktiskt säsongen på ett ganska okej sätt med tanke på att man har en trupp som inte direkt håller någon vidare hög kvalité. Det man vann matcher på var faktiskt en stabil defensiv och en målvakt i Roberto Luongo som spelade riktigt stabilt. Man kan nog säga att man red lite på en självförtroendevåg ett tag och när den väl lagt sig litegrann så blir det självklart tuffare. De sista matcherna har man inte släppt in jättemycket mål, men samtidigt tycker jag inte heller att man mött några speciellt bra offensiva lag. Idag möter man ett lag som är riktigt vassa framåt och historiskt sett så gillar inte Florida dagens motståndare och jag är ganska säker på att man kommer få det riktigt svettigt idag. Ingen målvakt är bekräftad, men kan inte tänka mig någon annan än Luongo i kassen. Jag tycker dock inte att det spelar någon större roll då jag tycker att Rangers ska klara linan i vilket fall. Florida ska vara skadefria även dom till nattens match.


Rangers är vassa offensivt och hemma är man starka. Man möter ett lag som man har lätt för och ett lag som är lite ur balans. Mitt spel kommer idag bli Rangers över 2.5 mål till oddset 1.68 hos betsson. Insatsen kommer att landa på 6 units. Detta spelet betalar mycket mer än Rangers ML och anser då att det är mycket bättre.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden