Idag möter Henke Lundqvist och hans New York Rangers svensklaget Detroit hemma i Madison Square Garden. Det är säsongens tredje möte mellan lagen där Rangers har vunnit de två första. Jag skippar vinnarspel idag och lägger fokus på skott.

  • Match: NY Rangers – Detroit
  • Speltips: Över 59.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 9/3, 17.35

Rangers möter idag Detroit i en förmiddagsmatch borta i NHL. Känslan på förhand säger att det då kan bli lite halvsegt pågrund av den tidiga starttiden, men jag känner att det inte spelar någon roll. Rangers har trejdat till sig Martin St Louis för att förstärka deras chanser till att gå långt i slutspelet. Han har ännu inte gjort mål för klubben, men spelade senast fram till matchavgörande 3-2 mot Carolina. Rangers är ett lag som bygger mycket av sitt spel på fart och fläkt. Man har en hel del vassa skridskoåkare, men kanske saknar den där riktiga superstjärnan. St Louis kanske kan vara den som blir det nu. Man är ett av de skottgladaste lagen i hela ligan och man snittar över 33 per match. På hemmaplan kör man alltid full fart och stannar sällan av. Deras spel går också mycket ut på att skapa tryck på motståndarkassen så de gillar att slänga in det mesta på mål och gå för returer. Det är sällan man skjuter under 30 skott i en match och jag tror man kommer en bra bit över där ikväll också. Bakåt finns det alltid luckor hos Rangers och motståndarna vet om att de behöver skjuta mycket på Lunkan för att ha chansen att vinna matchen.

Detroit+Red+Wings+v+New+York+Rangers+JUHID9_jYmyl

Detroit är ett lag som inte alls spelar på samma sätt som Rangers. Man har en blandning av unga och äldre rutinerade herrar, men spelet de spelar är ofta att de drar ner på tempot litegrann. Till kvällens match saknar man fortfarande deras två storstjärnor, Henrik Zetterberg och Pavel Datsyuk. Självklart är det inte bra för laget och man tappar en hel del kvalité framåt. Känslan är ändå att det kan vara positivt för våra skott då man kanske inte alltid söker den där extra passningen utan istället slänger in pucken på mål och går för retur. Bakåt har man ganska bra koll, men det är på hemmaplan det. Hemma får man spela sitt spel, vara det lag som för spelet och matchbilden vilket gör att tempot ibland kan bli lågt. Det kommer inte hända i borta mot Rangers. De kommer få anpassa sig till det snabba spel Rangers spelar och då bör linan lösas på ett eller annat vis. De har spelat två matcher tidigare denna säsong och båda har gått klart över linan, 86 och 74 skott totalt i dessa matcher. Tittar vi historiskt inbördes så har 7 av de 10 senaste gått över linan, även om de har möts för få gånger för att kunna göra en rättvis bedömning där.


Rangers kommer som vanligt att bomba sina motståndare med skott och frågan är då om Detroit orkar svara. Det tror jag definitivt man göra och linan kommer vi att klara även denna gång. Mitt spel idag blir över 59.5 skott till oddset 1.85. Spelet finner ni hos Unibet och insatsen blir 6 units. Jämför detta med andra bolag som har satt linan högre till samma odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden