Vi beger till New York där Rangers denna natt tar emot svensklaget Detroit. I den form som Rangers befinner sig i så kan jag inte undgå detta spel. Dock pratar jag inte om vinnarspel, utan antal skott.

  • Match: NY Rangers – Detroit
  • Speltips: Över 57.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/1, 01.05

Rangers har hittat formen även om man senast fick stryk mot ett vilt kämpande Tampa Bay. Inatt har man en ny chans att återgå till det segertåg man hade innan. För tillfället spelar man bra och man är ett ständigt hot framåt. Man skapar mycket och får dessutom in ett par kassar. Formen är fin med andra ord. Inatt möter man ett lag som är hårt skadedrabbat. Rangers överlag skjuter väldigt mycket, framförallt på hemmaplan och den sista tiden då man hittat spelet rejält. Man har på slutet skjutit över 30 skott i de flesta matcherna och dessutom med ganska god marginal. Med tanke på att man haft sånt fint flow i sitt spel så skulle jag tippa på att man kommer hamna runt 35 skott ikväll, beroende lite på matchbild. Potentialen finns för fler skott än så också. Man skjuter fjärde näst mest i ligan med nästan 33 skott i snitt per match. Den här linan har man klarat ganska klart i sju raka matcher och totalt 9 av de 10 senaste.

Detroit+Red+Wings+v+New+York+Rangers+JUHID9_jYmyl

Detroit är som sagt väldigt hårt skadedrabbat även ikväll. De senaste matcherna har man inte spelat så bra och just nu är alla poäng viktiga om man vill ta sig till slutspelet, även om det är en lång bit dit. Känslan är att man kommer vara ännu mer desperata ikväll och med tanke på skadeläget så bör man välja den lätta vägen in på kassen. Därav tror jag också att man kommer få en del chanser, även om dem inte kommer vara lika farliga som Rangers lägen. Tittar man på deras snitt totalt så ligger man runt 30 skott både offensivt och defensivt. En stor skillnad som man har på bortaplan är att deras spel inte är i närheten av lika kontrollerat. Man släpper till betydligt fler skott och det är kanske inte så ovanligt. Idag möter man ett lag i god form som matar det mesta på mål och dessutom är man själva skadedrabbade. Jag tror det kan bli tufft ikväll att hålla sina positioner defensivt och jag blir inte förvånad om Rangers hamnar nånstans mellan 35-40 skott. De har möts en gång denna säsong och då blev det 74 skott. Inbördes har de mötts för få gånger de senaste åren för att få någon speciell uppfattning. Dock har de klarat linan i 8 av de 10 senaste mot varandra.


Min känsla är att Rangers kommer vinna skotten ganska klart. Kommer de upp i det antal jag tror dem gör så behöver inte Detroit avfyra så många skott och då sitter det här spelet ganska enkelt. Mitt spel blir över 57.5 skott till oddset 1.85. Spelet hittar ni hos betsson och insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden