Julen är snart här, men vi har fortfarande ett par omgångar av världens bästa ligga kvar. Inatt tar Lunkans Rangers emot divisionsrivalen Carolina på hemmaplan och söker sin tredje raka seger mot Canes denna säsong. Jag kommer dock luta mig mot ett skottspel istället för en vinnare.

  • Match: NY Rangers – Carolina
  • Speltips: NY Rangers -2.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/12, 01.05

Rangers ser ut att ha hittat julformen och kanske kommer det lilla uppehåll rätt dåligt för dem nu när det äntligen hittat det rätta flowet. Man får helt enkelt se till att göra det bästa av situationen och inte äta alltför mycket julmat. Igår spelade man mot just Carolina och vann med 3-2 efter straffar. Idag är det ett litet returmöte, men då är det Rangers som kommer ha fördelen av hemmaplan och det tror jag ändå gör att vi kommer få se en ganska liknande matchbild som vi hade i gårdagens match. Canes var det lag som tog ledningen och även höll den till tredje perioden, vilket också kanske var en bidragande orsak till varför just det såg ut som det gjorde, men på nåt sätt så är ändå Rangers ett bättre och ett tyngre lag. Igår vann man skotten med 34-20 och idag spelar man i Madison Square Garden. Nog borde man kunna spräcka dagens lina på-2.5 skott tycker jag. Hemma är Rangers jobbiga att möta. Man slänger det mesta på mål, lyfts fram av publiken och man slutar sällan gå framåt utan anfaller ganska hårt i 60 minuter. Rangers har ett snitt på drygt 30 skott/match, men på hemmaplan är det snäppet högre. Man släpper dessutom till mindre skott hemma än vad man gör på bortaplan vilket också är positivt. Med tanke på den formen man har just nu och att man var totalt överlägsna Canes igår så tycker jag man borde ha goda chanser till att knäcka linan idag också.

rangers_200x200carolina_hurricanes_200x120

Canes är inget dåligt lag, men de är väldigt ojämna och det är en stor förklaring till varför man ligger där man ligger idag. Jag tycker dock att laget förbättrat helheten på sitt försvarsspel om man jämför med förra säsongen. Man är mer tighta och släpper faktiskt till ganska få skott, även om det är hemma i Carolina som man är klart bäst. På bortaplan har man ett klart lägre snitt i antal skott framåt och ett klart högre i antal skott bakåt. Dessutom är formen just nu under all kritik och idag möter man ett lag som just nu går som ett ånglok. Tittar man på historiken mot just Rangers så är de väldigt bekanta med varandra med tanke på att de spelar i samma division. Den här säsongen har man mötts två gånger och Rangers har vunnit båda mötena med uddamålet och skotten har blivit 34-20 respektive 34-30 till Rangers favör. Tittar man också på de tio senaste matcherna så har Rangers vunnit skotten i sju av dem och dessutom krossat dagens skottlina i alla dessa sju matcher. Jag tror historiken upprepar sig och alla som kommer till MSG vet att det är tufft att spela där. Rangers är i för bra form för tillfället.


Jag tycker skottspelet har goda chanser att sitta oavsett matchbild. Rangers är ett bättre lag och även vid ledning så kommer de fortsätta anfalla. Skulle de mot förmodan ligga under så vet vi om att skotten kommer hagla framåt och linan förmodligen också kommer sitta relativt enkelt. Därför blir mitt spel Rangers -2.5 skott på mål till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen blir medel och landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden