Här till kanske en av nattens mest sevärda matcher. Rangers tar emot Boston hemma i MSG och som vanligt när dessa möts så tror jag det blir en fartfylld match. Mitt tips idag går till ett skottspel.

  • Match: NY Rangers – Boston
  • Speltips: Över 59.5 skott på mål (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/3, 01.05

New York Rangers har varit ett av de roligaste lagen att titta på iår. Inte för att de spelar den bästa ishockeyn, men de har många olika spelartyper som resulterar i ett ganska varierat spel. Det man oftast dock har en en bra fart på skridskorna och det att man skapar mycket målchanser. Man försöker slänga mycket på mål med tanke på att man kanske inte har de där riktiga superstjärnorna som gör det där lilla extra utan man får ofta förlita sig på en del ”skitmål”. På hemmaplan kör man alltid på och det är sällan man hamnar under 30 skott i MSG, oavsett vilka som står på andra sidan. Idag möter man ett lag som är bra på det mesta. Bakåt, framåt, tunga att möta och bra på skridskor. Det brukar betyda bra fart i matchen och förhoppningsvis en hel del skott. Rangers ligger trea i antal skott framåt och har under den andra halvan av säsongen höjt sitt skottsnitt enormt om man jämför med starten de hade. Räknar med att Rangers tar sig upp till minst 30 skott denna natt.

zdeno-chara

Boston hade även dem en ganska tung start om man tittar på vad de presterade på planen. Poängen har rullat in i fin takt under hela säsongen även om spelet har stämt bättre på slutet. De sista två matcherna efter OS har man dock förlorat så jag räknar med ett revanschsuget Boston idag. På slutet har man både gjort mål och skapat mycket målchanser. När man får tryck på sina motståndare är man starka och det blir svårt att få bort pucken. Problemet de sista matcherna har varit att man släppt in lite för många mål för att klara av att vinna. Chanserna har man uteslutit ganska bra, men det är inget jag oroar mig speciellt för idag. Nu spelar man på bortaplan mot ett lag som älskar att slänga in puckar på hemmais. Rangers släpper till en hel del chanser och Boston bör även dem klara att komma upp till minst 30 skott. Inbördes mellan lagen så har 7 av 10 senaste gått över dagens lina.


Det är två lag som gillar fart och då brukar det ofta bli hawaiihockey och mycket målchanser av det hela. Jag tror det blir så även idag. Mitt spel blir över 59.5 skott till oddset 1.85 och det spelar jag hos Unibet. Insatsen blir 6 units som vanligt.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden