New York Islanders jagar slutspel och behöver alla oäng dem kan få. Idag gästas man av Winnipeg Jets som även dom ligger på slutspelsplats. Matchen startar under natten mot onsdag 01.05 svensk tid.

  • Match: NY Islanders – Winnipeg
  • Speltips: Över 58.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/4, 01.05

Islanders har gjort en mycket bra säsong med tanke på deras förutsättnigar. Laget är riktigt bra framåt, men förlorar matcher pågrund av att man har för dålig målvakt tillsammans med en ganska dålig backbesättning. Formen är dock god i Islanders och man ångar på mot slutspel, även om man nu halkat ned på en nionde plats. Dock på samma poäng som rivalen Rangers. Man har fyra segrar på de fem senaste matcherna och offensivt har det funkat riktigt bra då man gjort många mål och dessutom skapat massvis med chanser. Enda undantaget var senast mot Devils på bortaplan, men där tog man en tidig ledning och spelade sen på den och som de flesta vet släpper Devils till väldigt få skott. Idag lär det bli full fart framåt igen när man tar emot ett lag som inte alls har lika bra koll defensivt som New Jersey. Tittar man på deras fem senaste matcher så har man klarat linan i tre av dem, men samtidigt så har man varit i god form offensivt och jag tror inte det blir någon skillnad ikväll.

NYI shots off: 30.31
NYI shots off at home: 31.57
NYI shots def: 29.03
NYI shots def at home: 27.68
NYI shots against Jets last 10 games: 28.8

Winnipeg har ett skottsnitt som är mycket högre på bortaplan. Laget spelar med hög fart och transporterar puck genom mittzon riktigt snabbt. Detta bör man kunna utnyttja med deras snabba omställningar med tanke på att Islanders defensiva kvalitéer är aningen begränsade. Det här med att Jets släpper lös på bortaplan är också en stor faktor i detta. Hemmasnittet på totalt antal skott är verkligen lågt om man jämför med deras spel på bortaplan. Hemma har man ganska bra koll defensivt, medans man på bortaplan tillåter motståndarna att komma till skott oftare, vilket också är ganska naturligt. Jets har klarat dagens lina i fyra raka matcher, tre av dem har varit på bortaplan. På bortaplan har man klarat linan i fem raka matcher. Sedan Jets bytte namn har man klarat linan i 5 av 6 matcher inbördes mot Islanders. Jag räknar med en fartfylld match även ikväll.

Jets shots off: 28.49
Jets shots off on road: 28.95
Jets shots def: 29.46
Jets shots def on road: 32.50
Jets shots against NYI last 10 games: 31.4 


Jag tror på en matchbild där båda hela tiden måste framåt och förmodligen inte kan slappna av allt för mycket. Hos bwin spelar jag över 58.5 skott på mål (regular time) till oddset 1.85 med 6 units. Jämför detta med Betsson som lagt linan på 60.5.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden