Det är dags för en toppmatch och det får vi ändå kalla det med tanke på att båda lagen hittills har full pott. Islanders tar som sagt emot San Jose som i regel nästan alltid brukar starta starkt. Frågan är om Islanders klarar av ett tungt Sharks? Det kommer krävas ett par mål isåfall.

  • Match: NY Islanders – San Jose
  • Speltips: NY Islanders ML
  • Odds: 2.05 @ betway
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/10, 01.05

islanders_200x200Islanders har startat exakt som jag trodde, alltså riktigt bra. Att man däremot skulle ha tagit alla sex poäng var kanske inte helt väntat, men nu är man ändå där och jag tror också många äntligen förstått att Islanders kan bli riktigt bra den här säsongen. Det har dock bara gått tre matcher och man kanske inte kan säga så mycket ännu, men jag kan inte säga annat än att vårat långtidsspel känns riktigt bra. Man har vunnit matcherna i starten nu med 3-6, 4-3 och 3-5. Hela 15 mål framåt har man krutat in och det visar verkligen att det unga laget har tagit några kliv framåt. Redan förra säsongen var man bra offensivt, men verkar till den här säsongen fått igång det ännu mer. Man har ju dessutom breddat laget med Cory Conacher, Nikolai Kulyomin och Mikhail Grabovski. Det är ändå tre spelare av ganska god offensiv klass i denna liga. Problemet var förra säsongen spelet i egen zon och målvakterna. Där har man också förstärkt och et märks tydligt, trots det att man släppt in nio mål hittills. Jaroslav Halak gör de avgörande räddningarna, vilket ingen av de man hade förra säsongen gjorde. Backsidan har man behållit de flesta och viktigaste av dem och förstärkt med Johnny Boychuk och Nick Leddy. Två backar som definitivt kan stabilisera och göra Islanders till ett framtida slutspelslag nästa vår. Man har fördel av hemmaplan och jag tror man vill fortsätta visa hur bra man kan vara. Halak är confirmed som starting goalie.

san_jose_200x163San Jose har även dem startat riktigt bra. Det brukar man göra så det känns ändå inte så konstigt. Första matchen slog man regerande mästarna LA Kings på bortais med 4-0 och det är bra. Tror dock inte man ska överskatta den vinsten så mycket då Kings såg aningen mätta ut efter en fin ceremoni innan matchen startade. Andra matchen slog man Winnipeg hemma med 3-0 i en match som man normalt sett ska vinna, alltså inga större konstigheter. Senast vann man med 6-5 på straffar borta mot Washington och det var också första gången man fick känna på offensiv klass av högsta kvalité. Visst, LA Kings i all ära, men det laget är inget grundserielag. Idag kommer man möta ligans just nu hetaste lag och tre femmor där alla är otroligt vassa. Sharks har i stort sett samma trupp som förra säsongen, men har ändå tappat två av sina bästa backar från förra säsongen så det känns logiskt att man också går ner sig litegrann. Dan Boyle och Brad Stuart har lämnat truppen. Framåt är man bra och kommer förmodligen att vara det under ett par säsonger, men svagheten i laget är framför egen kasse. Jag är heller inget större fan av Anttii Niemi, trots att han rankas ganska högt av många. Ikväll kommer dock Alex Stalock att vakta kassen, som dessutom är uttalad andrekeeper. Historiskt sett har San Jose haft det relativt enkelt mot Islanders, men samtidigt har de spelat i två helt olika konferenser vilket har gjort att man inte mötts särskilt ofta och historiken bör spela mindre roll. Sharks saknar Tyler Kennedy, Raffi Torres och James Sheppard.


Jag tycker vi har god chans till att få se ytterligare en fin match från hemmalaget Islanders här. Man har fullkomligt kört över sitt motstånd i inledning och man har varit en fröjd att se i anfallszon. Mitt spel idag kommer bli Islanders ML till oddset 2.05. Insatsen landar på 6 units och spelet finner ni denna gång hos Betway.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden