Den senaste matchen för två dagar sedan var riktigt nervkittlande för en Penguins supporter, men tillslut lyckades Chris Kunitz avgöra i sudden för Pittsburgh. Inatt väntar en ny match och det känns lite som att det är vinna eller försvinna för Islanders idag.

  • Match: NY Islanders – Pittsburgh
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 1.85 @ Expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/5, 01.05

Islanders gjorde återigen en riktigt bra match offensivt, men lyckdes ändå få stryk med 5-4. På sina två senaste matcher har man gjort åtta mål och dessutom har man skjutit 78 skott på Pittsburghs målvakt. I första matchen var man nog lite tagna av stundens allvar och kanske också därför man knappt skapade några vassa chanser alls den matchen samtidigt som att Pens spelade väldigt bra bakåt. Offensiven har varit god hela året och John Tavares har varit en av säsongens bästa spelare i hela ligan. I den första matchen var han som övriga i Islanders, relativt blek, men i de två senaste matcherna har han varit riktigt bra och skapat en hel del oreda på egen hand i Pittsburghs försvarszon. Trots att man gjort åtta mål på senaste matcherna så har man haft bud på mer. Nu har man visserligen haft lite medstuds och fått med sig lite enkla mål, men samtidigt har man haft problem med att hitta mål som inte är målvaktavlor eller turstudsar. Det kan säkert jämna ut sig lite ikväll. Man måste framåt för man kan inte lita på sin defensiv eller sin målvakt. Det defensiva är under all kritik och har varit det till och från under hela säsongen. Evgeni Nabokov i kassen kan vara bra, men oftast är han väldigt ojämn. Han sprider ingen större pondus om jag ska vara ärlig och då blir det svårt mot ligans bästa offensiv. Dessutom är Isles bra  i powerplay medans Pittsburgh haft en del problem i den motsatta spelformen, boxplay. Så som Islanders spelat de sista matcherna så lär man få sina lägen ikväll också mot ett något virrigt försvar.

Pittsburgh behöver man egentligen inte beskriva så mycket när det gäller deras offensiv, men jag kommer göra det ändå. Man har ligans bredaste trupp och det säger jag inte bara med hjärtat. Forwardsbesättningen är en av de bästa som nånsin funnits i NHL och får man bara koll på spelet i egen zon så blir man nästan ostoppbara. De sista matcherna har inte offensiven varit på topp och spelet i anfallszon har inte klickat speciellt bra, men ändå är man på rätt ställe och öser in mål. Förmodligen är det för att man har såpass många spetsspelare som kan göra det där lilla extra. Får man igång trycket i anfallszon så har man potential att lösa linan själv, men så många tror jag inte man gör. Däremot så kommer man nästan alltid upp till minst tre mål, och det lär man lösa ikväll också. Sidney Crosby gjorde comeback för två matcher sedan och har stått för fem poäng. Ändå tycker jag att han varit relativt osynlig. Det visar lite potentialen hos superstjärnan. Deras powerplay är riktigt bra och man kommer garanterat göra minst ett mål där ikväll. Problemet hos Pittsburgh har varit det defensiva. Det har lite likheter med förra årets slutspel och försvarsspelet mot Flyers i första rundan. Marc-Andre Fleury har släppt ett par enkla puckar och försvarsspelarna har missat att markera flera gånger vilket gjort att Islanders fått öppna lägen. Jag tror på ytterligare en målrik match ikväll.

The total has gone OVER in 4 of Pittsburgh’s last 6 games
The total has gone OVER in 4 of Pittsburgh’s last 5 games when playing on the road against NY Islanders
The total has gone OVER in 6 of the NY Islanders last 9 games
The total has gone OVER in 4 of the NY Islanders last 6 games at home 


Båda lagen kan återigen göra minst tre mål var och då sitter spelet lätt. Dessutom har de båda potentialen att göra fler än bara tre mål också. Ett tillägg ska ju också vara att vid underläge så lär målvakten ryka i ett tidigt läge. Jag spelar över 5.5 mål till oddset 1.85 hos Expekt med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden