New York Islanders får idag agera värd åt NHLs formstarkaste lag, Pittsburgh. Jag kommer gå mycket på det logiska här och har svårt att se det sluta på annat sätt.

  • Match: NY Islanders – Pittsburgh
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 1.66 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 23/3, 00.05

Islanders har än så länge gjort en riktigt bra säsong såhär långt och skulle man haft en bättre målvakt än vad Evgeni Nabokov varit denna säsong så skulle man säkerligen legat på en slutspelsplats för tillfället. Offensiven har vägt upp den dåliga defensiven, Nu har man dock bara tre poäng upp till åttan Carolina så hoppet om slutspel finns absolut där. Man ska dock inte skylla allt på Nabokov, utan försvaret har varit under all kritik det med. Jag tycker  att man har NHLs sämsta backbesättning så det börjar bli lite av en vana för Islanders att släppa in mål. Igår släppte man till exempel in fem mål mot Montreal. Totalt har man släppt in 101 mål hittills på 30 matcher vilket gör att de har släppt in tredje mest mål i hela ligan. Dessutom har man släppt in fler mål på hemmaplan än borta då man förmodligen kör lite mer offensivt. Det är just offensiven som göra att de kan vinna matcher. De har kanske inte den allra bästa offensiven i ligan och kan inte mäta sig med Pittsburgh, men man har ändå duktiga forwards, bland annat John Tavares och Matt Moulson. Det är också på hemmaplan man är som mest sårbara bakåt då man försöker vara laget som för matcherna, vilket oftast ger luckor bakåt och eftersom deras defensiva jobb inte är det bästa så blir man som sagt väldigt sårbara. Man har bara vunnit 5 av 17 hemmamatcher denna säsong.

Islanders Overall Scoring: 2.9
Islanders Home Scoring: 2.7
Islanders Overall Defense: 3.4
Islanders Home Defense: 3.6
NY Islanders are 4-11 SU in their last 15 games at home
NY Islanders are 1-4 SU in their last 5 games when playing at home against Pittsburgh
NY Islanders are 6-17 SU in their last 23 games when playing Pittsburgh 

Pittsburgh är ligans formstarkaste lag för tillfället och trots att man saknar spelare som Evgeni Malkin och Kris Letang så vinner man matcher. Just nu är man uppe i tio raka vinster och jag har svårt att se ett halvtaskigt Islanders spräcka sviten. Pens har vunnit 12 av 16 bortamatcher denna säsong och de flesta med en väldigt fin produktion offensivt. Det defensiva har under säsongen varit ett litet problem, men trots det har man hittat vägar att vinna. De sista matcherna har man dock hittat tillbaka litegrann till den fina och offervilliga defensiv man normalt har. De fem senaste matcherna har man släppt in endast fem mål vilket visar styrka. Emot Isalnders har man haft det ganska enkelt genom åren och framförallt så trivs superstjärnan Sidney Crosby mot dem. Malkin är ett frågetecken ikväll, men han spelar troligen inte. Skulle han göra det så är det bara positivt. Enda negativa med dagens Pittsburgh är att Tomas Vokoun får chansen i kassen. Han har dock 4 vinster på de 5 senaste matcherna och i den senaste matchen var han väldigt bra. Jag tror Pittsburgh vinner igen.

Penguins Overall Scoring: 3.6
Penguins Road Scoring: 3.7
Penguins Overall Defense: 2.6
Penguins Road Defense: 2.9
Pittsburgh is 5-0 SU in its last 5 games
Pittsburgh is 4-1 SU in its last 5 games on the road

———————————————————————————————————————

Huvudspelet denna natt blir Pittsburgh ML till oddset 1.66 hos Pinnacle med 6 units. Jag kommer även testa ett sidospel i matchen och det med lite lägre insats. Pittsburgh saknar förmodligen två av sina offensiva stjärnor, vilket gör att det offensiva trycket inte blir lika hårt. Dessutom ställer man Vokou i kassen och det är en garanti för motståndarna och antal skott på mål. De vet att han släpper massa returer och han är ingen målvakt som jobbar efter att försöka blockera pucken utan han tar hellre ett extra skott på sig och försöker stoppa puckar på det viset. Därför spelar jag med 3 units på Islanders flest skott på mål (regular time) till oddset 2.30. Det spelet hittar ni hos Bwin.

Pittsburgh ML (1.66) – 6 units
Islanders flest skott på mål (2.30) – 3 units 

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden