Toppmöte i Metropolitan Division när Islanders tar emot Pittsburgh på hemmaplan. Det är på pappret två offensivt skickliga lag, men samtidigt också väldigt bra bakåt. Det är svårt att sia om utgången här, men jag kommer testa samma spel som sist med en låg insats.

  • Match: NY Islanders – Pittsburgh
  • Speltips: David Perron att göra mål
  • Odds: 4.10 @ Unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 17/1, 01.05

islanders_200x200Islanders fortsätter att gå som tåget den här säsongen. Senast plockade man ner ett formtoppat Rangers med 3-0 och det var inget snack om vilket som var det bättre laget. Ikväll är man hemma på Long Island igen och får ladda om inför ännu ett toppmöte mot ett lag som börjar hitta formen. Isles är bra på hemmaplan och det är få lag som hänger med i deras höga tempo. Jag tror dock att Islanders spel passar Pittsburgh ganska bra med tanke på att Pens är väldigt bra på att vända spelet snabbt. Hemmalaget lär vara spelförande som vanligt här och det är svårt att sia om utgången och vem som vinner denna matchup. Islanders tycker jag faktiskt mer och mer ser ut som ett lag som skulle kunna gå hela vägen, även om det är en lång väg att vandra. Framåt är man ett av de lag som skapar klart flest chanser och bakåt är man ett av de lag som släpper till minst chanser. När man sedan är ganska bra på att hitta nätet så blir det såklart ett vinnande koncept. Inför nattens match har man tre raka segrar och det blir också den första hemmamatchen på väldigt länge. Det kan både vara positivt och negativt att behöva ställa om sitt spel. Halak höll nollan senast och jag räknar med att han får förnyat förtroende. Man saknar Lubomir Visnovsky, Matt Carkner och förmodligen också Mikhail Grabovski.

pittsburgh_200x200Pittsburgh gick på knock senast hemma i Consol Energy Center när man fullständigt körde över Minnesota med hela 7-2. Man var heta framför båda målen och framåt verkar man ha hittat rätt igen efter en längre tidsperiod där man haft en liten svacka. Delvis så beror det nog på att man fått hoppa med spelare från kedja till kedja med tanke på alla skador man haft. Nu har man fått tillbaka många av sina viktiga spelare och då blir man såklart vassare framåt. Ikväll kommer det bli en tuff match igen. Det här kommer bli den fjärde matchen denna säsong mot Islanders. Pens har bara vunnit en av dessa och jag som Pens-fan hoppas man kniper två poäng och tar tillbaks förstaplatsen i Metropolitan Division. Förra matchen rekades David Perron som målskytt till fina 3.70 i odds. Då gjorde han två mål och en assist. Jag kommer ge han samma förtroende idag efter att ha sett hans match senast. Perron är nog väldigt underskattad hos många. Han spelade i Edmonton förut och gjorde det helt okej, men samtidigt ska sägas att laget han spelade med då är under all kritik och det kanske inte är lätt att prestera på topp där. Nu har han kommit till ett offensivt Pittsburgh där han bildar femma med Sidney Crosby och Chris Kunitz. Under inledningen har dessa tre hittat varandra otroligt bra och Perron kunde ha gjort fler mål än de tre han gjort hos Pittsburgh. Perron är underskattad och framförallt så kan en spelare som Crosby höja en annan spelare till sitt max med sitt eget spel. Det har Crosby visat gång på gång och ikväll får vi återigen ett saftigt odds på Perron som målskytt som ska synas.


Historiskt sett så har Pens haft det ganska lätt mot Islanders och en hel del mål har producerats. Ikväll får vi återigen ett tokhögt odds på stekhete Perron som målskytt och det måste spelas. Insatsen blir samma som senast och landar på 3 units. Mitt spel blir alltså David Perron att göra mål till oddset 4.10 hos Unibet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden