Spelstoppet är knappt, men vi hinner detta. Islanders tar idag emot Philadelphia hemma i Nassau Coliseum. Känsan är att det ena lagets spel passar det andra lite bättre. Det skadar inte heller att ena laget har öppnat otroligt dålig.

  • Match: NY Islanders – Philadelphia
  • Speltips: NY Islanders ML
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 27/10, 01.05

Isles är back-to-back och kommer ifrån en imponerande seger på bortaplan mot Pittsburgh. Idag ska man sätta det andra laget från Pennsylvania på plats. Igår vann man som sagt mot Penguins efter en stark vändning i sista perioden där man stänkte in avgörande 4-3 pucken med mindre än två minuter kvar. Man var under långa stunder ganska utspelade, men spelade dock med ett stort tålamod och lät Pittsburgh ta mycket avslut långt utifrån och var som vanligt ruskigt effektiva framåt. Den ryske målvakten Evgeni Nabokov var också en bidragande orsak till tvåpoängaren. Idag väljer man dock att ställa Kevin Poulin i kassen, men han har ändå en ganska tacksam uppgift då man möter ett lag som haft det otroligt tufft i början, framförallt offensivt. Jag tror dessutom att Islanders spelstil är en fördel gentemot hur Flyers spelar. Isles har kanske inte den stabilaste backuppsättningen vilket gör att man oftast får förlita sig på det offensiva. Idag har man en uppgift framför sig där man har god chans att slipa på de defensiva detaljerna rejält då motståndet har haft det otroligt tungt att skjuta pucken innanför motståndarnas målramar under inledningen. Poulin i kassen är självklart sämre än Nabokov, men det kan även vara positivt för Isles att de sätter in honom då de kanske får tänka till en extra gång bakåt. Framåt är man ett av ligans målgladaste lag så där är jag inget orolig. Det enda jag är  lite orolig för är som sagt det defensiva och målvakten, men samtidigt så har man en klart rimlig uppgift framför sig ikväll.

Devils

Philadelphia har haft allt annat än en bra start. Nio matcher spelade och endast två vinster. Genom åren brukar Flyers vara ett lag som är starka offensivt medans man är dåliga bakåt och oftast har ett såll i kassen. Till denna säsong är det nästan helt tvärtom. Steve Mason har varit riktigt bra i kassen och gör sitt jobb, men får ingen support alls offensivt. När de väl får målvaktsspelet att funka så är det något annat som krånglar. Fantasin framåt är som bortblåst. Claude Giroux har ännu inte gjort mål. Flyers ligger sist i tabellen med endast 13 gjorda mål på nio matcher. Visst, ikväll har man kanske chansen att göra mål, men samtidigt har jag svårt att se dem göra mer än tre mål ikväll och då blir det dessutom svårt att vinna matchen. Man behöver nog MINST göra tre mål inatt för att ens ha chansen att vinna. Jag har sett Flyers i ett par matcher denna säsong och blir förvånad över hur ett normalt sett så bra lag offensivt kan vara så dåliga i anfallszon. Man är dessutom väldigt tröga i egen zon och får motståndarna väl press på Flyers så har de väldigt svårt att ta sig ur zon. Islanders har väldigt skickliga forwards och man bör göra minst tre kassar på Flyers denna afton. Då kommer som sagt Philadelphia få svårt att ta alla poäng här.


Isles är betydligt starkare offensivt och man brukar säga att anfall är bästa försvar så varför inte denna gång också. Man har ett grymt powerplay och lär få utnyttja det ett par gånger idag när man rundar Flyers något tröga backar. Jag spelar 6 units på Islanders ML till oddset 1.90. Spelet finns nästan överallt, men jag lägger mitt spel hos bet365 denna gång.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden