Nu är jag äntligen tillbaka här igen. Jag ska börja med en match från världens bästa liga där vi inatt blickar närmare på mötet mellan New York Islanders som tar emot Philadelphia. På förhand känns det som en väldigt sevärd match med mycket mål.

  • Match: NY Islanders – Philadelphia
  • Speltips: Islanders över 3.5 mål
  • Odds: 2.25  @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 25/11, 01.05

islanders_200x200Islanders har gått som tåget den här säsongen och man visar sig vara såpass giftiga som jag trodde redan innan allt startade. Jag är verkligen inte förvånad att det har gått såpass bra för detta unga lag. Frågan är om man kan hålla ut under hela säsongen och om man räcker till i ett slutspel. I vilket fall ska det bli väldigt intressant att se. Nog om det och till nattens spel istället. Islanders har som sagt öppnat otroligt starkt och den största orsaken är deras offensiv. Den som vi också trodde skulle vara väldigt giftig har också visat sig vara livsfarlig för motståndarlagen. Man har visat att man kan spela på både hemmaplan och bortaplan, men sättet de spelar på skiljer sig lite. På resande fot så kör man inte framåt med samma fart som man gör hemma i New York. Jag har sett flertalet av deras matcher när man spelar på hemmaplan och det är riktigt sjukt bra ibland. Man kör på framåt med tre forwards under hela matchen och genom mittzon går det otroligt snabbt. Blev helt ärligt förvånad när jag såg hur de spelade på hemmaplan för det är sjukt offensivt, men har också visat sig vara väldigt effektivt. Speciellt när man har ett så skickligt offensivt lag på pappret. Man har egentligen tre riktigt bra femmor där alla kan producera och det är deras stora styrka. Man är unga och hungriga och även fast man leder med ett mål inför sista perioden så vägrar man dra ner på tempot. På hemmaplan är man etta i ligan i gjorda mål. Man har ett snitt på 4.4 mål/match och det är otroligt bra. Man har vunnit sex av åtta matcher hemma och i alla dessa har man gjort minst fyra mål. Det räcker långt för mig.

philadelphia_200x141Philadelphia är även dem ett av lagen som förlitar mycket av sitt spel på det offensiva. Flyers har problem bakåt och med målvaktsspelet, vilket också brukar vara lite av en tradition när det gäller just Philadelphia. Som vanligt har man också ganska stora problem på resande fot. Man har släppt in hela 3.5 mål i snitt på bortaplan vilket är väldigt mycket. Något som också är väldigt dåligt är deras bowplay där man endast har dödat cirkus 55% av alla boxplay på bortais. Det är skrämmande dåligt och då vinner man inte många matcher. Frågan är hur det kan gå såpass snett egentligen. Mycket tror jag sitter i huvudet också och det kommer säkerligen vända inom snar framtid, men som det ser ut just nu så är det hönsgård. Islanders kommer mata skott mot Philadelphias kasse och jag blir inte förvånad om det landar på nånstans runt 35-40 skott för Islanders och då gör man minst fyra kassar denna afton. Jag tror inte Flyers kommer kunna stå emot det tryck som Isles normalt sett sätter på motståndarnas kasse på hemmaisen.


Isles är ett av ligans vassaste lag offensivt och på hemmaplan är man definitivt ett topplag. Man har spelat ut de flesta lag och motståndarna som spelat i New York den här säsongen har haft väldigt svårt att få stopp på dem i mittzonen. Mitt spel denna afton blir Islanders över 3.5 mål till oddset 2.25 hos betsson. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden