Idag är det fredag den trettonde, men vi hoppas såklart inte det påverkar våra spel. Inatt finns det ett par matcher på schemat och en av dem som spelas är mellan New York Islanders och slutspelsjagande Ottawa. Jag riktar in mig på ett skottspel här.

  • Match: NY Islanders – Ottawa
  • Speltips: Över 60.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.90 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 14/3, 00.05

islanders_200x200Islanders har faktiskt tappat lite form den senaste tiden och man har blivit sårbara såväl på hemma- som på bortaplan. Vad det beror på är svårt att säga, men förmodligen lite brist på rutin och helt enkelt bara en vanlig formdipp. Jag har snackat upp Islanders som en av mina outsiders till bucklan senare i vår och det står jag fast vid, trots deras nuvarande form. Med tanke på att man möter ett lag storform så kommer jag inte välja något spel som inkluderar en vinst för Islanders. Oddsen är alldeles för låga. Däremot så har jag återigen fastnat för ett skottspel när det spelar på hemmaplan. Islanders spelar med riktig hög fort och ställer snabbt om från försvar till anfall. När man väl är i zon så är det mycket snurr med puck, men även så skjuts det väldigt mycket framåt. Man har ett av ligans absolut högsta skottsnitt och på hemmaplan så är det uppemot 37-38 skott offensivt sett. Visserligen stänger man till ganska bra bakåt med tanke på att man tillbringar den största delen i anfallszon, men samtidigt när man är så bra som man är framåt så brukar linorna kunna lösa sig ändå. Idag möter man ett lag som har sina brister defensivt och jag blir förvånad om vi inte får se uppemot 35-40 skott för hemmalaget.

ottawa_200x240Ottawa är också ett av mina favoritlag när det gäller antal skott framåt. Man startade säsongen ganska uselt på just den fronten, men har ju längre det gått blivit bättre och bättre. I takt med att vinsterna kom så blev också spelet betydligt mycket bättre. Därav skapades det också mer chanser. Efter en stark sista månad så är laget nu på jakt efter en slutspelsplats och man kommer in till den här matchen med gott självförtroende i ryggen efter en 5-2 seger borta mot Montreal igår. Det är enda nackdelen med detta att man är back-to-back, men väljer att passa förbi det idag. Islanders kommer tugga på framåt mot förmodligen ett lite defensivare Ottawa och blir förvånad om inte målvakten i Ottawa får uppemot 40 skott emot sig. Ottawa har sina styrka framåt och ska man vinna den här matchen så kommer det förmodligen att krävas ett par mål och på så sätt måste man ge det chansen, vilket gör att chanser kommer skapas oavsett. Man bör kunna lösa minst 25 skott ikväll och då ska detta spelet sitta då jag litar blint på att Islanders gör sitt jobb.


Jag tror det blir en sevärd match där Islanders kommer vara klart spelförande och därav skapa mest chanser. Sens släpper till många chanser och kommer definitivt göra det idag också. Mitt spel blir alltså över 60.5 skott till oddset 1.90 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden