Uppehållet för den årliga allstar-matchen är nu över och vi har nu slutet av säsongen att se fram emot. Idag är det som sagt dags igen och redan direkt så smäller det i ett New York-derby där Islanders står som värd för Rangers som kommer på besök. Jag tycker vi får ett ganska generöst odds på hemmalaget.

  • Match: NY Islanders – NY Rangers
  • Speltips: Islanders ML
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/1, 01.05

islanders_200x200Islanders avslutade förra veckan med att köra över Philadelphia på hemmaplan med hela 7-4. Som ni ser på siffrorna så var det en rolig match att kolla på och Islanders visade återigen prov på att man kanske är ligans vassaste lag i anfallszon. På de sista fem matcherna har man stänkt in hela 25 baljor, vilket innebär ett snitt på 5 mål/match på dessa. Man är inte bara effektiva i anfallszon utan man tillbringar också väldigt mycket tid där och skapar oerhört mycket målchanser. På hemmaplan är man helt överlägsna. Man har ett oerhört högt skottsnitt framåt och ett av de klart lägsta mot eget mål, vilket oftast leder dem till seger. Man har denna säsong spelat 20 matcher på hemmaplan och man har vunnit 16 av dessa. Jag har sett ett antal matcher med Islanders när de spelar hemma och det är faktiskt väldigt få lag som klarar av deras höga tempo genom mittzon. Man har tre femmor som alla kan gå in och avgöra matcher vilket är en stor styrka. Dessutom är alla femmor väldigt skridskostarka och också väldigt bra med att behandla pucken. Den stora skillnaden från förra året är att man breddat forwardssidan ännu mer med spelare som till exempel Grabovski och Kulemin. Bakåt har man fått in Jaroslav Halak i kassen och två jättar i Johnny Boychuk och Nick Leddy på backen. Jag tycker det känns väldigt generöst att få 1.80 på ett moneyline-odds på ett lag som vunnit 16 av 20 hemmamatcher. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund och man saknar till dagens match Kyle Okposo, Matt Carkner och Lubomir Visnovsky.

rangers_200x200Rangers har även dem tuffat igång på ett bra sätt. Det tog en bit in i säsongen innan man hittade formen, men när man väl gjort det så visar det också hur pass bra man kan vara i sina bästa stunder. Innan uppehållet hade man tre raka segrar och siktar såklart på en fjärde raka idag, men det är mot tuffast möjliga motstånd man ska göra det emot. Rangers har sin styrka i sitt teamwork. Man jobbar stenhårt som lag och det vinner man mycket på. Speciellt också när man är inne i det där flowet. Däremot så tror jag man kan få problem idag. Man möter som sagt enligt mig ett av de klart bästa lagen i ligan, som jag dessutom anser vara en stor utmanare till bucklan senare i vår. Man har spelat mot Islanders två gånger den här säsongen och där Islanders vunnit med 3-0 respektive 6-3. Båda matcherna spelades dessutom i Rangers hemmaborg. Sista matchen spelades för drygt två veckor sedan där Islanders vann med 3-0. Det var seriöst spel mot ett mål och hade det inte varit för Lundqvist/Talbot så hade Islanders kunnat göra betydligt fler mål än vad dem gjorde. Nu ska man spelade på bortaplan mot detta Islanders och jag räknar återigen med att man kommer få det tufft. Ingen målvakt är bekräftad här heller, men oavsett så kommer någon av dem få en oerhört tuff kväll. Rangers ska vara skadefria förutom Tanner Glass.


Som sagt, Islanders är som ett nytt lag denna säsongen och man har dessutom fått det defensiva att fungera på ett bra sätt. Isles spelade ut Rangers i MSG för drygt två veckor sedan och man bör ha fin chans igen. Mitt spel blir Islanders ML till oddset 1.80 hos bet365. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden