Det är dags för säsongens andra New York-derby mellan Islanders och Rangers. Första mötet vanns av Islanders med 2-1  och idag är det dags för Rangers att ta revansch. Båda lagen har lite sviktande form så kommer inte våga mig på ett vinnarspel utan kommer istället välja det lag jag tycker har störst chans att göra minst tre mål.

  • Match: NY Islanders – NY Rangers
  • Speltips: Rangers över 2.5 mål
  • Odds: 1.80 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15/1, 01.05

islanders_200x200Islanders är inne i en ganska tung period får jag nog lov att säga. Man blandar och ger väldigt mycket så svårt att få något riktigt flow i allting känns det som. Förra året var en grym säsong för laget tycker jag och man hade en grundsäsong som målade upp dem till en av mina favoriter till att gå hela vägen. Det tog dock stopp direkt mot Washington och framförallt Braden Holtby som var magnifik som vanligt. Den här säsongen har det inte gått lika lätt och man kommer få kämpa för att ta sig till slutspel iår. Det är otroligt jämnt i Eastern Conference och som det ser ut nu så är det hela 13 lag som slåss om slutspelsplatserna. Islanders måste dock höja sitt defensiva spel om man ska ha någon chans för som det sett ut på slutet kommer inte hålla i längden. Varför det sett ut som det gjort på slutet kan också vara pågrund av de skador som härjar i truppen. Man saknar kanske sina två viktigaste backar i Johnny Boychuk och Travis Hamonic. Den förstnämnda har varit borta ett par veckor medans Hamonic bara varit borta en vecka. Det är dock självklart att det är en stor anledning varför man släppt in så mycket mål. Förra året vann man mycket på sin frejdiga offensiv och att man oftast alltid höll motståndarna runt 2-3 mål. På slutet har det sett annorlunda ut utan dessa i truppen och då vinner man inte heller lika många matcher. Dock vet jag ju om att laget har riktigt bra offensiv och att Rangers/Lundqvist sett allt annat än bra ut sista tiden och kommer därför välja målspelet istället för moneyline. Ingen målvakt är bekräftad i Isles i skrivande stund, men räknar med Halak. De saknar de två ovan nämnda.

rangers_200x200Rangers tog en otroligt tung skalp senast när man avgjorde sent hemma mot Boston där resultatet skrevs till 2-1. Jag tycker kanske inte att den kändes helt rättvis för man var verkligen helt ur slag under långa delar av matchen där Boston såg klart hetare ut. Henke Lundqvist övertygade i kassen efter att ha varit lite kritiserad den senaste tiden. Det gäller för honom att forsätta på samma nivå om Rangers inte ska tappa placeringar uppe i toppen. Rangers är som jag skrivit många gånger tidigare ett lag som lever mycket publikens energi. Även fast man spelar på bortaplan idag så har jag svårt att se laget energilöst idag i ett derby. Rangers skapar nästan alltid många bra lägen och en match som denna mot ett lite halvskakigt Islanders så ska man bara kunna pytsa in minst tre mål. Det är vad jag tror kommer behövas för att vinna matchen och då känns överspelet klart bättre då jag inte känner mig säker på hur Mr Lundqvist kommer att agera i kassen. Inbördes mellan lagen senaste matcherna har det varit jämnt och faktiskt ganska målrikt. Jag räknar med och tror verkligen att det kan bli en hel del mål idag. Åtminstone så tror jag att Rangers löser minst tre på ett skakigt Islanders. Lundqvist kommer starta i mål och man har inga nämnvärda skador.


Jag tror mycket väl att Islanders kan hota Rangers idag, man har hemmaplan och då är man rätta favoriter. Jag tror dock att Rangers har väldigt god chans till att hänga tre mål på Islanders idag med tanke på att de varit väldigt skakiga bakåt senaste matcherna och därav totalspelet istället för moneyline. Mitt spel blir alltså Rangers över 2.5 mål till oddset 1.80 hos betsafe. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden