Natten emot söndag så är det dags för ett New york-derby mellan hemmalaget NY Islanders och gästande New Jersey. Devils spelade så sent som igår och får direkt ladda om batterierna inför ännu en tuff batalj.

  • Match: NY Islanders – New Jersey
  • Speltips: New Jersey ML
  • Odds: 1.95 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/2, 01.05

Islanders tog förra matchen en efterlängtad seger. Man hämtade upp ett underläge borta mot Rangers och vann tillslut med 4-3. Jag tror dock inte det kommer vända deras dåliga trend då man fortfarande läcker en hel del bakåt. De har fortfarande nu vid skrivande stund inte gått ut med vem som kommer vakta kassen ikväll, men kan inte tänka mig att det blir någon annan än Evgeni Nabokov med tanke på att Rick DiPietro varit otroligt dålig. Nu har inte Nabokov vart speciellt bra heller på slutet och det är där och bland backarna man faller. Offensiven är helt okej och man har faktisikt två ganska bra ”treor” framåt, men som sagt så håller inte backarna någon högre klass. Nabokov har inte haft det lätt i sin karriär mot Devils heller. Han har bara vunnit 3 av 11 matcher och har räddat 87.5% av puckarna. Inget som skrämmer och nu när man också är inne i en tuff period resultatmässigt så lägger jag fördelen till Devils här, trots att man spelade igår. Islanders har alltså vunnit en av de sex senaste matcherna och på dessa släppt in hela 23 mål. Man har mötts tre gånger den här säsongen och Devils har vunnit två av dem.

Devils tog en stark seger igår mot Philadelphia med 5-3 trots att man inte gjorde någon höjdarmatch. Ilya Kovalchuk spelade 25 minuter igen och stod för tre assist. Jag kommer köra ett bet på Devils här pågrund av att man för tillfället har en mycket hetare defensiv och framförallt en riktigt het målvakt i svenske Johan Hedberg. Laget är bra bakåt och gör många mål framåt. Man spelar ett stabilt styrspel som gör att motståndarna får svårt att ta sig till bra lägen. Dessutom är man riktigt effektiva framåt. David Clarkson är kanske lagets största överraskning denna säsong  med sina 16 poäng, varav 10 mål. Genom åren har Devils haft det relativt enkelt mot just Islanders och vunnit 7 av de 10 senaste lagen emellan. Islanders målsnitt offensivt på dessa är bara 1.5 mål/match vilket visar ganska tydligt att New Jersey stänger ner NYI riktigt bra. Att man spelade igår tror jag inte har någon större betydelse idag då jag anser att Devils är ett mycket bättre lag för tillfället.

New Jersey is 6-1 SU in its last 7 games
New Jersey is 5-1 SU in their last 6 games when playing NY Islanders
New Jersey is 6-1 SU in their last 7 games when playing on the road against NY Islanders
NY Islanders are 1-5 SU in their last 6 games
NY Islanders are 1-5 SU in their last 6 games at home

Devils är ett stabilare lag än Islanders för tillfället och man kan lita på sin målvakt Johan Hedberg som varit riktigt bra hittills. Jag spelar Devils ML till oddset 1.95 hos Bwin. Kommer även lägga ett sidospel i matchen med lite lägre insats och det blir Islanders flest skott på mål (regular time) till oddset 1.80. Devils spelade igår och jag tror man lägger sin största energi på att försvara sig ikväll.

New Jersey ML (1.95) – 6 units
New York Islanders flest skott på mål (1.80) – 3 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden