Idag kommer vi återigen luta oss mot ett skottspel och bwins sköna handikapplinor som de erbjuder. Det är två formstarka lag som möts så räkna med en jämn match där det förmodligen kommer vara ganska jämnt resultatmässigt under stora delar av matchen. Detta speltips gäller drabbningen mellan New York Islanders och Montreal.

  • Match: NY Islanders - Montreal
  • Speltips: NY Islanders -4.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 24/12, 01.05

islanders_200x200Islanders är ett av mina favoritlag den här säsongen, trots att det är en rival och en tuff utmanare till mitt Pittsburgh. Isles pratade jag upp som ett topplag redan innan allt startade i början av oktober. Jag kan nog säga redan nu att vi kan räkna in vårat tunga spel på Islanders att vinna fler än 38 matcher. De sista säsongerna har de varit väldigt uppochner för laget. Man har egentligen inte haft några problem med det offensiva, utan det är mer målvakts- och försvarsspelet som fått utstå en hel del kritik. Den här säsongen har man spetsat upp laget ytterligare offensivt, tagit in ett par nya duktiga backar och även fått en målvakt som räddar puckarna. Frågan är hur länge man klarar att hålla upp detta med tanke på att rutinen att vara på topp hela tiden inte finns där. Just nu är man iallafall väldigt bra och de flesta lag har stora problem mot detta unga Islanders, framförallt i Nassau Veterans Memorial Coliseum där man är otroligt starka. Man kör på i full fart framåt under hela matcherna och de flesta har också svårt med deras höga tempo. Man åker skridskor otroligt fort genom mittzon och straffar ofta de lag som inte har tre man med hemåt. Det tror jag dock Montreal kommer ha ikväll och detta kommer nog medföra att Islanders kommer vara det klart spelförande laget under stora delar av matchen, oavsett resultat på tavlan. Det är en av anledningarna. När man spelar hemma har man krossat dagens skottlina i 12 av 16 matcher, vilket får anses som otroligt starkt då man dessutom vunnit hela 13 stycken av totalt 16 spelade. Det är sällan Islanders hamnar under 30 skott hemma och då ska man ha god chans till att krossa linan även idag. Bakåt är man dessutom väldigt bra hemma med tanke på att man oftast snurrar i anfallszonen.

Isles OFF skott/match: 32.5
Isles DEF skott/match: 28.0
Isles OFF HEMMA skott/match: 35.3
Isles DEF HEMMA skott/match: 26.6

montreal_200x134Montreal är ett lurigt lag som förlitar sig mycket på ett kontrollerat spel och en bra målvakt. Framåt har man som Isles tre riktigt bra femmor, men också tre femmor som är bättre defensivt än om man jämför med Islanders. Habs blir bra bakåt för att man är bra bakåt medans Islanders blir bra bakåt för att man är grymma i anfallszon och äger mycket puck under matcherna. Det är ungefär det förmodligen kommer se ut ikväll. Montreal är dock inte ofarliga utan är väldigt effektiva när de får målchanser. Tar Montreal ledningen och behåller den länge så kommer garanterat skottspelet att sitta med marginal. Skulle det vara jämnt länge så kommer det förmodligen också att sitta. Blir det däremot så att Islanders tar ledningen så kan det fortfarande sitta, även om kanske chanserna isåfall blir lite mindre. Historiskt sett har de mötts ganska många gånger de senaste åren, men jag går idag på magkänslan och årets spel de haft än att förlita mig på föregående matcher. Montreal är inget lag som skjuter mycket framåt och har inte heller gjort det de senaste matcherna. Bakåt är man dock relativt tighta, men så länge man inte visar upp ett offensivt spel så tror jag inte det blir några större problem för Isles att knäcka linan.

Habs OFF skott/match: 27.7
Habs DEF skott/match: 30.0
Habs OFF BORTA skott/match: 26.0
Habs DEF BORTA skott/match: 31.2


Isles är alltid spelförande på hemmaplan och är dessutom i bra form. Montreal skjuter mindre och släpper till mer på bortaplan. Isles skjuter mer och släpper till färre skott hemma. Mitt spel blir ikväll Islanders -4.5 skott på mål till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen landar på 6 units.

Twitter  @HedenskogH och @spelaspelse

God jul!

/Heden