Spöklaget nummer ett för mig må vara Islanders och därför kommer jag inte våga mig på att spela en vinnare i denna match, men jag har hittat ett annat spel som på förhand känns riktigt bra med tanke på förutsättningarna.

  • Match: NY Islanders – Montreal
  • Speltips: Montreal över 2.5 mål
  • Odds: 1.72 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/3, 00.05

Islanders har faktiskt gjort en riktigt bra säsong såhär långt och skulle man haft en bättre målvakt än vad Evgeni Nabokov varit denna säsong så skulle man säkerligen legat på en slutspelsplats för tillfället. Nu har man dock bara tre poäng upp till åttan och rivalen Rangers så hoppet om slutspel finns absolut där. Man ska dock inte skylla allt på ”Nabby”, utan försvaret har varit under all kritik det med. Enligt mig har man NHLs sämsta backbesättning så det är inte så konstigt att man har problem och släpper in mycket mål. Totalt har man släppt in 96 mål hittills på 29 matcher vilket gör att de har släppt in tredje mest mål i hela ligan. Dessutom har man släppt in fler mål på hemmaplan än borta då man förmodligen kör lite mer offensivt. Ikväll väljer man att bänka Evgeni Nabokov och istället ställa Kevin Poulin som stått i AHL denna säsong. Några få NHL-matcher har den unge målvakten bakom sig, men att han är en etablerad NHL-målvakt kan man inte direkt säga. Han har gjort en start mot Carolina och ett inhopp mot Pittsburgh denna säsong och gjort det helt okej, men inte mer än så. Ikväll får han känna på ett av de formstarkaste lagen i NHL och han lär få en hel del att göra om Montreal bara är normala.

Islanders Overall Defense: 3.3
Islanders Home Defense: 3.5
Islanders Home PK: 76.6% 

Montreal är säsongens största överraskning än så länge. Man har endast förlorat fem matcher under ordinarie tid på hela säsongen och det trodde jag verkligen inte om laget. Jag tror ju i och för sig att lagets form kommer svalna med tiden och i slutspelet sedan tror jag att man max tar sig en runda framåt. I nuläget är man som sagt riktigt bra och har vunnit 7 av de 10 senaste matcherna. De har däremot börjat släppa in en del mål till skillnad från starten av säsongen och därav jag väljer över 2.5 mål istället för en vinst. Offensiven är dock på topp och på dessa tio matcher har man gjort minst tre mål framåt i alla utom en match. Ikväll möter man ett svagt defensivt lag som dessutom väljer att ställa över sin förstemålvakt, vilket kanske inte behöver vara speciellt negativt, men man ska ha stora chanser till att göra minst tre mål ikväll med. Inbördes mellan lagen så har det varit målrikt genom åren och Montreal har klarat dagens lina i 8 av de 10 senaste mötena. Mycket talar för att man gör det ikväll också. Laget har tre farliga femmor framåt där alla kan producera. Ingen riktig superstjärna, men poängligan toppas av Max Pacioretty och Michael Ryder på 23 poäng vardera.

Canadiens Overall Scoring: 3.2
Canadiens Road Scoring: 3.2
Canadiens Road PP: 21.6%
Canadiens Scoring Against Islanders last 10 games: 3.2 

———————————————————————————————————————————————–

Montreal ska ha bra chans att göra minst tre mål ikväll. Jag spelar Montreal över 2.5 mål till oddset 1.72 hos Pinnacle med 6 units. De har bra chans att vinna, men väljer ett målspel istället för vinst då jag inte litar på Montreals defensiv för tillfället, dessutom är Islanders bra offensivt.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden