Isles har haft en ganska tuff säsong hittills. Som vanligt släpper man in ganska mycket mål och ikväll kommer det krävas en hundraprocentig insats bakåt om man ska lyckas framåt. Kings kommer på besök och det är ett av de svåraste lagen i ligan att möta.

  • Match: NY Islanders – LA Kings
  • Speltips: LA Kings ML
  • Odds: 1.83 @ William Hill
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15/11, 01.05

New York Islanders har på pappret ett bra offensivt lag, men också sina brister bakåt. Det har också visats ganska tydligt på resultaten denna säsong. Framåt gör man en hel del mål och man har två linor som är riktigt vassa. Bakåt har man dock problem och det hade man redan förra säsongen. Man har inga målvakter som är det där lilla extra och man har backar som är av den sämre klassen. Det är dock så man byggt laget och med lite medstuds så kan man bli farliga, vilket man visade delvis förra säsongen. Till den här matchen behöver man göra en prickfri insats både framåt och bakåt för att man ska vinna. Jag tror inte man klarar av båda delarna och därav blir det också svårt att bärga en seger. Laget är dessutom sämst i ligan i boxplay vilket kommer göra det extra tufft då Kings är det lag som får med sig flest utvisningar. Man har även lite andra problem i truppen. Nyförvärvet Thomas Vanek är skadad och deltar förmodligen inte. Han byttes nu under säsongen mot bland annat Matt Moulson som gick i motsatt riktning. Dessutom så har man ett stort frågetecken för superstjärnan John Tavares som senast igår inte tränade med laget pga skada. Brian Strait och Lubomir Visnovsky saknas definitivt.

anzekopitar

Los Angeles har tuffat igång lite smått och nu känns det som man är ett lag att räkna med igen spelmässigt. Resultaten har varit ganska jämna under hela säsongen, men nu känns det även som att spelet klickar mer och mer. Kings spel är väldigt strukturerat defensivt och man släpper till väldigt få chanser vilket gör att Islanders måste vara på hugget under varenda minut om man ska ha chansen att göra fler mål än Kings idag. LA är trots sin defensiva inställning väldigt vassa framåt, även om man på slutet haft lite svårt att göra mål på resande fot. Inatt har man ett ypperligt tillfälle att få det att stämma igen mot ett ganska defensivt svagt Isles. Senast vann man skotten med 45-17 mot Buffalo på bortaplan, men lyckades ändå på nåt sätt förlora med 3-2. Man lär vara revanschsugna och den här gången så möter man en betydligt sämre målvakt, oavsett vem Isles väljer att ställa i kassen. Kings har även dem lite problem, men det känns ändå som att de spelarna är ersättbara. Jonathan Quick går visserligen skadad, men Ben Scrivens har gjort det bra i Kingströjan hittills. I övrigt saknas Jeff Carter, Jarret Stoll, Matt Greene och Kyle Clifford.


Jag tycker oddset är helt okej på Kings. Isles måste göra en prickfri insats om man ska ha chansen ikväll och just nu har man inte formen för att göra det. Därför bör Kings vinns denna fight. Jag spelar LA Kings ML till oddset 1.83 med 6 units. Spelet finns nästan överallt, men högst på marknaden är William Hill.

Twitter @spelaspelse och @HedenskogH

Lycka till!

/Heden