Islanders kommer ifrån en förlust senast och söker nu revansch direkt när Florida gästar New York. Min känsla här är såklart på en hemmaseger, men jag kommer dock dra iväg en lite mindre insats på ett spel med lite högre odds som jag tycker har goda chanser att sitta.

  • Match: NY Islanders – Florida
  • Speltips: Islanders att göra mål i alla tre perioderna
  • Odds: 3.40 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 4/2, 01.05

islanders_200x200Islanders kommer ifrån två ganska klara förluster mot Detroit senast och innan det Boston på hemmaplan. Det betyder dock inte att man är i så dålig form och inte heller att man har gjort en dålig säsong. Det är verkligen tvärtemot då jag gång på gång berömt Islanders spel och man har hittills gjort en kanonsäsong och överraskat många runtom i landet. Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen för jag tror verkligen Islanders kan utmana om bucklan senare i vår. Så pass bra lag har man och håller man bara i sitt spel och sedan får tillbaka Kyle Okposo så kommer man bli livsfarliga. Man har sin stora styrka offensivt då man har flera spelare som alla kan producera framåt. Offensivt sett var man bra redan under förra säsongen, men man fick det inte att funka varken med försvars- eller målvaktsspelet. Till den här säsongen har man breddat laget offensivt med ett par forwards och framförallt så har man fått in två backar med rutin från vinnande klubbar. Nick Leddy och Johnny Boychuk har varit riktigt bra och de har tillsammans med Travis Hamonic dragit ett tungt lass såväl defensivt som offensivt. Den sistnämnda har tagit ytterligare ett kliv och är en av lagets viktigaste backar. På hemmaplan är dessutom Islanders fullständigt överlägsna i princip i varje match. Man skapar mycket, släpper till få skott och i ledning så slutar man inte heller att anfalla. Det är nyckeln till dagens spel. Man är ligans bästa hemmalag och man bör ha god chans att göra ett par mål idag. Halak är bekräftad i kassen.

florida_200x200Florida spelar inatt sin tredje match på fyra dagar och möjligtvis kan man vara lite slitna. Panthers spelade så sent som igår borta mot New York Rangers och man inkasserade ännu en förlust efter att resultatet skrivits till 6-3. Det var en fartfylld match med mycket chanser och det lär kanske kännas lite i benen idag. Florida är inte heller samma lag som man var i början av säsongen. Man har definitivt tappat lite form sedan starten av säsongen och som jag känner nu så kommer man sakta, men säkert att ramla nedåt i tabellen. Bättre lag har man faktiskt inte och idag är det dags för en av säsongens absolut svåraste bortamatcher. Man kommer få möta ett lag som lär vara heltaggat på en vinst igen och man kommer som alla andra lag ha väldigt svårt att hålla Islanders höga tempo under hela matchen. Jag tror Islanders har goda chanser att göra mål i de två första perioderna och då lär laget även få sina chanser i den sista perioden då jag tror att Florida måste gå framåt för att ha någon chans på poäng. Det lär bli ytor och jag tror det finns goda chanser till att det ramlar in minst en puck i Floridas-kasse i varje period. Positivt för vårat spel är att man ställer andremålvakten Al Montoya i kassen. Inte för att han är dålig, men ett klart sämre alternativ än ordinarie Luongo.


Islanders slutar sällan anfalla och man har fina chanser att göra mål i alla tre perioder idag. Florida lär vara lite trötta sedan den tempostarka matchen igår kväll och mitt spel blir alltså Islanders att göra mål i alla tre perioder till oddset 3.40 hos betsson. Insatsen blir denna afton 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden