Islanders är hemma i New York igen för att spela sin hemmapremiär. Laget som kommer på besök är Columbus. Jag blev lite förvånad när jag såg detta odds då jag tycker att ett av lagen kanske är lite överskattade och deras försvarsspel såg bedrövligt ut i gårdagens match.

  • Match: NY Islanders – Columbus
  • Speltips: NY Islanders ML
  • Odds: 1.82 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 6/10, 01.05

Islanders gjorde en bra första match igår mot Devils och vann tillslut efter straffläggning med 4-3. Försvarsmässigt finns det fortfarande en hel del att jobba med, även om det inte vara lika katastrofalt som det försvar Columbus hade igår. Isles besitter två riktigt bra femmor och är de två på humör så kan de knäcka många lag. Förstalinan med Okposo-Tavares-Moulson var igår mållösa trots att man hade flera riktigt vassa chanser. Det känns som att det kan lossna redan idag för dessa herrar. Under gårdagen så var det andrafemman med framförallt Michael Grabner i spetsen som var riktigt het och var inblandad i alla tre målen. Idag är man hemma och spelar man bara som igår så ska man vinna denna match. Laget är bättre än Columbus och så länge Evgeni Nabokov bara gör en okej match så tror jag att det blir en walk in the park för Islanders. John Tavares kommer göra sitt första mål idag så det kommer även bli ett litet målskyttespel på honom. Bra chans för ett hungrigt New York Islanders. Nabokov som sagt i kassen igen för Isles.

john-tavares

Columbus har ett ganska okej lag på pappret och man har definitivt blivit bättre sedan Rick Nash lämnade klubben. Jag tycker dock man lever lite för mycket på sitt hemmaspel och sin målvakt Sergei Bobrovsky för att kunna ta det där sista klivet upp till toppen. I gårdagens premiär så fick man stryk av det tippade bottenlaget Calgary. Det hände dessutom på hemmaplan och försvarsspelet var under all kritik. Man lär behöva bättra sig nåt enormt om man ska vinna idag mot ett bättre lag och speciellt när man spelar på bortaplan. Bobrovsky är confirmed och startar kvällens match, men tycker inte han såg lika stabil ut som han brukar. Kanske har det något att göra med de mindre benskydden han har eller så var det bara en tillfällighet. I vilket fall så är Columbus ett annat lag på bortaplan och därför bör de få det tufft ikväll mot ett offensivt skickligt lag.


Hemmaplansfördelen väger tungt här och dessutom tror jag det är positivt för Islanders att Tavares och resterande del av förstafemman gick poänglösa igår då man kommer vara riktigt revanschsugna idag. Jag kommer spela Islanders ML till oddset 1.82 med insatsen 6 units. Det kommer även bli ett sidospel i matchen där jag spelar John Tavares som målskytt med en låg insats på 2 units. Oddset där är 2.70 och båda spelen är lagda hos Betsson.

Islanders ML (1.82) – 6 units
Tavares målskytt (2.70) – 2 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden