Islanders tar inatt emot ett relativt formtoppat Carolina och frågan är om dem kan ta sig tillbaka på vinnarspåret. Bolagen har satt Islanders som favoriter här, men jag tycker det borde vara tvärtom.

  • Match: NY Islanders – Carolina
  • Speltips: Carolina över 2.5
  • Odds: 1.75 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/2, 01.05

Islanders har det just nu ganska tufft och det är inte mer än konstigt då man besitter NHLs tunnaste backbesättning. Ikväll får man möta ett lag som har många offensivt skickliga spelare och det känns som att de kan avlossas en hel del skott mot Isles målbur. Under de senaste matcherna har man startat med Evgeni Nabokov i kassen som får ses som given etta i truppen framför Rick DiPietro. Den sistnämnde kommer dock få chansen ikväll i sin blott andra match för säsongen. Jag ser det som extremt positivt för detta spel då jag anser att Nabokov är en mycket bättre målvakt. DiPietro har de sista åren inte spelat många matcher och har haft skadeproblem mer eller mindre under hela sin karriär. Den här säsongen har han stått en match där han släppte in 4 mål på 27 skott. Jag var på vippen att spela detta spel redan innan jag visste att DiPietro var bekräftad, men nu är det ett självklart spel för mig. Att man redan innan har problem med defensiven är tydligt då man har ett snitt på 3.4 insläppta per match. Man har släppt in 18 mål på de sista fem matcherna och i alla har man släppt in minst 3 mål. Islanders saknar backarna Radek Martinek och Matt Carkner.

Carolina imponerar mer och mer. Man startade säsongen lite halvknackigt, men har nu trampat igång rejält. Bröderna Eric- och Jordan Staal är riktigt bra och Eric Staal är väl den som imponerat mest. Att man sedan har spelare som Jeff Skinner och Alexander Semin bakom dessa gör att offensiven blir riktigt bra. Man har flera backar som är duktiga i det offensiva och matar skott från blålinjen. Jag litar inte på att Carolina håller tätt bakåt, vilket gör att jag väljer detta spel framför en seger. Jag tror att Carolina vinner denna match, men att det här spelet känns mycket bättre då de inte har ett krav på sig att vinna. Carolina har gjort minst 3 mål i fyra raka matcher och ikväll mot ett för tillfället riktigt dåligt Islanders så ska det inte bli någon ändring.

Trots bortaplan så tror jag att Canes kommer lösa detta. Spelet känns riktigt bra, speciellt nu när Rick DiPietro är bekräftad till start. Jag spelar standardinsats på Carolina över 2.5 mål inklusive OT/SO hos bwin till oddset 1.75.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden