Igår spelade dessa lag emot varandra, men då i Carolina. Den här natten är man back-to-back mot varandra igen och jag kommer kika närmare på nattens match med lite återblickar från gårdagens matchbild. Jag kommer testa ett överspel här på ett av lagen.

  • Match: NY Islanders – Carolina
  • Speltips: Islanders över 3.5 mål
  • Odds: 2.25 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/10, 01.05

islanders_200x200Islanders vann sin premiärmatch under gårdagsnatten med 5-3 på bortaplan mot just detta Carolina. Vi spelade på dem innan säsongen i ett långtidsspel och gav dem förtroende i redan första matchen, vilket var helt rätt även i efterhand. Carolina startade matchen bra och var klart bäst under inledningen, men det känns också ganska väntat när det är första matchen och man står som hemmalag. Islanders stod emot bra och man spelade kontrollerat genom hela matchen. Jaroslav Halak i målet var riktigt bra och han kan vara skillnaden mellan slutspel eller tidig semester. Det offensiva har vi sagt tidigare är deras styrka och det visade man även igår med fem fullträffar på 26 skott. I anfallszon är man kreativa och väldigt skickliga och man har tre femmor som alla i grunden kan vara offensiva. Igår spelade man ut Carolina tycker jag, framförallt i den offensiva zonen. Man skapade inte jättemånga chanser, men de man fick var farliga och man visade fin kyla och effektivitet som vanligt. Idag spelar på första matchen på hemmaplan och då räknar jag med att man är taggade till tusen. Förmodligen skapar man flertalet chanser idag och då bör man kunna sätta åtminstone minst fyra mål även denna afton.

carolina_hurricanes_200x120Carolina visade igår att man kommer vara ett bottenlag. Man har ett ganska profilfattigt lag och det blir definitivt inte bättre när man saknar två av deras absolut största stjärnor i Jeff Skinner och Jordan Staal. Gårdagens match var ganska tempofattig och känslan är att det kan bli så även denna natt. Canes var spelförande igår och det ska man vara på hemmaplan. Idag är det en helt ny match och man spelar på bortais, vilket gör att Islanders istället säkerligen kommer försöka vara det spelförande laget. Man kommer man släppa till allt fler chanser och då tror jag också att man får det svårt att hålla sina egna siffror under fyra insläppta. Carolina kommer parkera i botten och Isles  kommer vara med in i det sista och kämpa om en plats till slutspelet. Kollar vi lite historiskt mellan dessa lag så har Islanders gjort minst fyra mål i 6 av de 10 senaste matcherna. Nu är det dessutom lite skillnad i kvalitet. Islanders är klart vassare och Carolina är förmodligen lite sämre än vad man varit de senaste säsongerna. Jag tycker vi har god chans till att se ett offensivt levererande Islanders ikväll också. Anton Khudobin gör sin debut i kassen.


Isles visade igår hur bra man är i offensiv zon. Idag ska man vara spelförande och kommer förmodligen få mer tid i anfallszon än vad man fick igår och därav kommer man också få fler lägen. Jag tycker det finns flera fina spel i denna match, men kommer hålla mig till ett av dem. Mitt spel idag blir Islanders över 3.5 mål och det spelas med 6 units. Spelet finner ni hos betsson till oddset 2.25. Vill ni ha fler speltips till dnena match eller någon annan kan ni kontakta mig under i kommentarsfältet eller på twitter.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden