Inatt är det dags för ett möte mellan topplaget New York Islanders som gästas av Calgary. Tittar man på formen hos de båda lagen så är det inget snack om att Isles är i bättre form, men inatt är det ingen vinnare jag letar, utan en annan lina som jag tycker är lite för låg.

  • Match: NY Islanders – Calgary
  • Speltips: Över 55.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/2, 01.05

islanders_200x200Islanders vidhåller jag fortfarande som ett av ligans bästa lag. Det har man i alla fall varit under den här säsongen och jag räknar med att man kommer utmana ända in i det sista när det gäller bucklan senare i vår. Inatt kommer mitt spel dock inte bli på Islanders som vinnare, även fast jag tror man kommer vinna matchen. Det gäller då som oftast ett överspel i antal skott och här tycker jag vi fått en lite för låg lina. Tittar man på Islanders spel så bygger det på att skapa mycket tryck i anfallszon och det har man ganska lätt för med tanke på att deras forwardsuppsättning är riktigt bra. Man snurrar friskt där framme och man lägger väldigt mycket puckar på mål. Man är faktiskt det lag som skjutit näst flest skott på mål i hela ligan och man har ett snitt på ca 34 skott/match offensivt sett. Det är riktigt högt. Lägg därtill att snittet på hemmaplan är högre än så. Det är få lag som hinner med i deras tempo och det är väl en anledning till att man är så pass bra på hemmaplan som man är. Man fortsätter att pumpa på oavsett resultat och därför trillar också skotten in med jämna mellanrum. Man är också ett av de lag som släppt till minst skott mot eget mål, men det beror också mycket på att man har pucken stor del av matcherna. I vilket fall så bör man lätt ta sig över 30 skott den här kvällen och då hoppas vi Calgary löser resten.

calgary_flames_200x200Calgary är väl inget lag som bygger sitt spel på offensiv styrka. Man kör sitt eget race med ganska lågt tempo och slänger sällan puckarna på mål i onödiga lägen. Det är såklart inte positivt för vårat spel, men samtidigt ska man komma ihåg att man idag möter ett lag som spelar en väldigt fartfylld hockey. Jag kan tänka mig att Calgary försöker dra ner lite på tempot, men med tanke på att Islanders checkar ganska hårt så kommer man inte kunna få styra och ställa som man vill. Islanders är det bättre laget i grunden och får de styra som de vill så kommer det vara full fart framåt hela tiden. Calgary bör klara att ta sig upp till minst 25 skott och det borde räcka. Jag anser att dagens lina är väldigt låg med tanke på att man spelar på Islanders hemmaplan där det allt som oftast haglar skott. Dagens lina är nog väldigt låg bara för att det är Calgary på andra sidan. Flames har ett skottsnitt på ca 55 skott/match, totalt sett. Det är inte högt alls, men känns ändå som att den är för låg med tanke på att man möter Islanders på bortaplan.


Jag har sett Islanders på hemmaplan flera gånger den här säsongen och blir lika imponerad varje gång i stort sett. Linan känns därför lite låg och jag kommer välja att spela över 55.5 skott på mål till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden