Det är två offensivt lagda lag som spelar ikväll i New York. Islanders har tre raka förluster och siktar ikväll på att bryta trenden. Buffalo däremot tog sin första seger senast efter att haft en tre matchers lång förlust-streak. Ikväll kommer jag spela på ett totalspel.

  • Match: NY Isalnders – Buffalo
  • Speltips: Över 5.5
  • Odds: 1.89 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 10/2, 01.05

Islanders är inne i en tuff period och just nu ser både försvarsspel och målvaktsspel riktigt virrigt ut. Man förlitar sig allt som oftast på Evgeni Nabokov som gjorde en riktigt bra start på säsongen, men ju längre serien gått desto mer osäker  har han sett ut. Att man sedan också kanske besitter en av de klart sämsta backbesättningarna i NHL gör inte saken lättare för den gamle ryssen i kassen. Backup till honom är Rick Dipietro och det är absolut ingen man litar på. På de 4 sista matcherna har man släppt in hela 15 mål, men dock haft lite svårt att producera framåt. Islanders två första femmor håller dock hög standard vilket gör att offensiven normalt sett inte har såpass svårt att göra mål framåt. Man har ett snitt på 3.0 gjorda per match och bakåt har man släppt in hela 3.4 mål, vilket är en relativt hög siffra för att vara NHL. Totalt är de 6-4 i fördel för överspel denna säsong. Ingen av målvakterna har imponerat såhär långt, och jag kommer spela spelet oavsett vem som kommer starta. Startar Dipietro känns det ännu bättre. Dessutom får man in lite mer offensiv kraft till nattens match då Lubomir Visnovsky gör sin debut för hemmalaget.

Buffalo har ett ännu högre målsnitt i sina matcher och är denna säsong 8-3 i över. Framåt har man gjort 3.2 mål per match och glödheta Thomas Vanek leder hela NHLs poängliga. Bakåt släpper man till alldeles för många chanser och har släppt in hela 3.7 mål per match. Varken Ryan Miller  eller Jonas Enroth har inte varit som dem brukar, men det beror inte bara på målvkterna. Buffalos spel  är otroligt böljande och man har många skickliga forwards, men brister lite i defensiven. Man skapar mycket framåt och har backar som följer med högt upp i anfallen, vilket ofta bäddar för kontringar för motståndarlaget. Något som Islanders snabba forwards är riktigt bra på och säkerligen kommer försöka utnyttja. Räknar återigen med att det blir en chansrik match när Buffalo deltar.

Brukar i regel vänta in målvakter innan jag spelar ett totalspel, men med tanke på att ingen av de fyra målvakterna har imponerat så tycker jag inte det ska spela någon roll. Pinnacle är klart högst med sina 1.89 på överspelet och det spelas med standard, 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden