Idag ska jag testa på ett litet nytt spel, men som känns väldigt bra. Islanders tar emot Sabres hemma i New York och jag känner att det ena laget kommer ha ett kraftigt övertag matchen igenom. Därför ska jag testa en typ av skottspel här.

  • Match: NY Islanders – Buffalo
  • Speltips: Jhonas Enroth över 30.0 räddnignar (inkl. ÖT)
  • Odds: 1.90 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16/3, 00.05

Islanders kommer från en tung förlust igår hemma mot Sharks med 4-3. Trots det visade man upp en riktigt fin ishockey och hade definitivt chanser till att vinna matchen, men det ville sig inte riktigt hela vägen fram. Idag lär man vara revanschsugna och det står denna afton ett betydligt svagare lag på andra sidan. Igår lyckades man skjuta iväg hela 38 skott mot San Jose, men lyckades inte få in pucken som man kanske hade velat. När man spelar på hemmaplan så lägger man in det mesta på mål, som de flesta vill göra på hemmais. Man är spelförande oavsett vilka man möter och mot ett lag som Buffalo ska man definitivt vara det lag som öser på hela matchen, oavset matchbild. Islanders har sin styrka offensivt och det är oftast därför man vinner matcher. Nu saknar man visserligen John Tavares och Michal Grabner, men det ser jag nästan bara som positivt. Det är två av deras vassaste vapen framåt och med tanke på att man saknar lite spets så kanske inte pucken kommer gå in lika lätt, vilket innebär att Islanders hela tiden måste pressa på. Jag tror utan problem att Islanders klarar minst 35 skott ikväll och så ska detta spel sitta.

jhonas_enroth

Buffalo har stora problem och har sedan långt tillbaka gett upp sin säsong. Man har gjort stora förändringar i truppen de senaste säsongerna och man håller på med ett litet generationsskifte. Buffalo har inte alls ett bra lag om man jämför med de flesta andra andra NHL-lagen och i de flesta matcherna får man inta sin egen zon till stor del av tiden. Man kan alltså säga att det är kaos bakåt. Enda gången det kan vara lite lugnt ibland är när man spelar på hemmaplan. På resande fot så har man väldigt stora problem. Tillsammans med Toronto är man de lag som släpper till klart flest skott på bortais, närmare 40 skott/match. Det håller inte i längden och de sista matcherna har det varit katastrof, men det hör nästan till vanligheterna. Ikväll startar Jhonas Enroth för Sabres och han är den man som hållit kvar Buffalo i matcherna efter att Miller skeppades iväg. Har han en bra kväll så kommer han hålla det jämnt länge och då kommer skotten hagla i Buffalos zon. I vilket fall så tror jag att Islanders kommer komma upp till minst drygt 35 skott, och så länge man inte gör fem mål eller fler då så är jag nöjd. Det kommer man inte göra och därför känns detta spel riktigt bra.


Jag tror det kommer vara offensiv dominans av Islanders ikväll och man kommer säkerligen komma upp i ett ganska högt antal skott. Så länge man inte har enormt bra utdelning framåt så kommer Enroth att klara av att rädda minst 30 skott. Mitt spel blir alltså därför Jhonas Enroth över 30.0 räddningar till oddset 1.90. Övertid är inkluderat så det är bara positivt och vi får pengarna tillbaka om han slutar på exakt 30 räddningar. Spelet finner ni hos Betsson och insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden