Det blir även här lite av ett derby direkt. Stanley Cup-tvåan New Jersey besöker evigt värdelösa Isalnders och får stå för favoritskapet trots att man är på bortaplan. Jag gillar dock en del av Isles och något drar mig faktiskt åt deras fördel i premiären.

  • Match: New York Islanders – New Jersey
  • Speltips: Islanders ML 
  • Odds: 2.11 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20/1, 01.05

Islanders får alltså börja på hemmaplan och det kan vara viktigt för dom. De har ett lag som förmodligen kommer inneha någon av bottenplaceringarna i Eastern Conference när säsongen är slut, mycket därför att man spelar i en extremt tuff division. I början känns det som att lag som haft många spelare igång i Europa/AHL kommer få det lite lättare. Dels för att de är inne i matchtempo, har timingen och dessutom har de tränat upp matchkonditionen litegrann. NYI är ett sådant lag som har en hel del unga spelare och de flesta har varit igång på ett eller annat sätt. John Tavares förväntas ta ytterliggare ett steg och kommer bli deras nyckelspelare iår. Tillsammans med Matt Moulson och Kyle Okposo så bildar de en riktigt bra förstafemma. Bakom dessa har man också Frans Nielsen, Josh Bailey och nyförvärvet Brad Boyes. Det är en ganska skaplig forwardsbesättning man har och även svenske David Ullström har tagit plats i premiärtruppen. Frågetecknet ligger dock på defensiven och målvakterna. Rick Dipietro sitter på ett fett kontrakt, men har gått skadad under stora delar av de sista säsongerna. Evgeni Nabokov gjorde en bra säsong förra året och frågan är om gamlingen kommer fortsätta vara lika bra. Jag gillar honom inte som målvakt, men han räddar puckarna och det är det som är meningen. Tippar också på att det är han som står premiären. Backsidan är tunn, men hanterbar. Mark Streit tillsammans med Lubomir Visnovsky de två bsta de har, men den sistnämnda är avstängd. De flesta har dock varit igång den här säsongen och mot ett offensivt svagt New Jersey på hemmaplan så tror jag inte det här blir några problem.

New Jersey var som bekant i final förra året, men fick se sig besegrade av LA Kings. Det förvånar mig att de tog sig så långt för de var verkligen ett tråkigt lag. De spelade lite som Kings, lite halvtaskiga offensivt, men en stabil defensiv. Man har faktiskt tappat lite offensiv kvalité från förra året, och ett tag såg det nästan mörkt ut när Ilya Kovalchuk verkade bli kvar borta i Ryssland. Nu har dock kommit tillbaka och förväntas spela direkt. Den största förlusten från förra säsongen är givetvis Zach Parise som tog trunken och stack till Minnesota. Ett annat stort avbräck är unge Adam Henrique som just nu går skadad. Båda dessa var nycklar i offensiven förra året och slutade trea respektive fyra i interna poängligan. Henrique är dessutom en riktig grovjobbare som är riktigt bra i egen zon. Man har även tappat Alexei Ponikarovsky och backen Matt Taormina. Unge svensken Adam Larsson förväntas få dra ett tyngre lass i defensiven denna säsong. New Jersey har en bra backbesättning och som alla lag i NHL en bra förstafemma, men efter det tycker jag det ser ganska dåligt ut. Jag tror New Jersey får kämpa för sin slutspelsplats iår.

Devils kommer säkerligen kommer före Islanders i tabellen, men just såhär i första matchen tycker moneyline-oddset på hemmalaget lockar. Man har haft betydligt fler spelare igång än New Jersey och man har två unga spännande förstakedjor. Jag kör standard insatsen 6 units på Islanders ML hos Pinnacle till 2.11.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden