Inatt är det dags för ett riktigt tungviktsmöte. Islanders går som tåget och tar inatt emot Boston som har varit ett av de absolut bästa lagen de senaste säsongerna. Frågan är om man lyckas överlista Islanders som har varit grymma hittills.

  • Match: NY Islanders – Boston
  • Speltips: NY Islanders ML
  • Odds: 1.77 @ Ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 30/1, 01.05

islanders_200x200Islanders har varit fullständigt magnifika den här säsongen. För två dagar sedan så spelade man den första matchen efter allstar-breaket och det var ett hett derby mot Rangers. Det var en oerhört fartfylld match som kanske lika gärna kunde slutat med en Rangers-seger, men Jaroslav Halak hade vaknat på sin bästa sida och räddade Islanders. Framåt så gjorde man fyra mål och visade ännu en gång upp hur bra man är offensivt, dels genom att göra fyra mål på en av världens bästa målvakter och dels för att man även denna gång skapade mängder med chanser. Man släppte till en hel del chanser också, vilket var första gången på länge som det hände på hemmaplan. Idag kommer man ta nya tag när man tar emot Boston och jag ser inga hinder för att sluta spela på Islanders när de spelar hemma. Man har vunnit 17 av 21 hemmamatcher hittills och det är väldigt få lag som klarar av deras tempo genom mittzon. Anfallsspelet är fantasifullt och man är det lag som skjuter överlägset näst flest skott framåt i hela ligan. Bakåt släppte man senast till 41 skott, men det var en tillfälighet då man normalt sett är det det lag som släpper till näst minst skott mot egen kasse. Trots att Kyle Okposo saknades senast så var det inget som märktes framåt. Man har så pass bred anfallslinje att man bör klara av ett avbräck. Islanders är en utmanare till bucklan i vår och med den hemmastyrkan man har så är ett odds strax under 1.80 klart godkänt.

boston_bruins_200x200Boston har även dem jobbat sig igång efter en ganska trevande inledning. Man hade oerhörda problem bakåt och man fick inte det offensiva att funka. Däremot så känns det som att man har en hel del sparkapital i truppen med tanke på att man mer eller mindre har samma trupp som förra året då man sköljde över det mesta med sin tyngd. Nu har man återigen sakta, men säkert, hittat den lite av dem tendenserna igen. Man skapar mer chanser och vinner fler matcher nu, även om man fortfarande kan se lite osäkerhet i egen zon. Tuukka Rask i buren är den som håller de kvar i matcherna ibland. På hemmaplan har man spelat riktigt bra på slutet, men spelet på resande fot har inte sett så bra ut som man hade hoppats. Man släpper till mycket chanser och är ofta tillbakatryckta. Nu var det lite mer än en vecka sedan man spelade och det gäller att man är med från start då Isles alltid går ut med ett jäkla tempo. De två senaste matcherna har man spelat borta mot Dallas och Colorado. Man slog Dallas och fick stryk av Colorado, men var kraftigt tillbakatryckta i båda av matcherna. Idag kommer man möta ett lag som går hårt på hemmaplan och som dessutom ska vara bättre än de två föregående motståndarna. Nej, jag är inne på att Boston kommer få problem här.


Islanders är en maktfaktor på hemmaplan och det offensiva spel man visar upp för tillfället är väldigt svårstoppat. Jag kommer därför att fortsätta spela på Islanders när man är så pass bra. Mitt spel blir alltså Islanders ML till oddset 1.77 hos Ladbrokes. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden