Nürnberg tar emot Union Berlin hemma på Grundig Stadion vid lunchtid. Hemmalaget har fokus på uppflyttningsplatserna och behöver tre poäng för att inte tappa i toppstriden medans gästerna inte har något speciellt att spela för mer än en bättre placering. Detta är även ett möte som aldrig slutat under 2,5 mål och jag har svårt att tro att denna match kommer göra det! 

  • Match: Nürnberg – Union Berlin
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,65 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 13:00

Nürnberg är med i striden om uppflyttningsplatserna efter att ha haft en strålande vår men nu helt plötsligt har man fått stryk i två raka matcher, Karlsruher (2-1) och Duisburg (2-1). Man placerar sig på 3:e plats som innebär kval till Bundesliga, man har fem poäng upp till direktplats och sex poäng ner till St. Pauli som är dem hack i häl. Med fyra matcher kvar behöver man bara ta en vinst för att vara så gott som klara för kval, men självklart vill man åt direktplatserna och då gäller det att vinna resten. Man har gjort femtionio mål hittills och det ger dem ett snitt på precis under två gjorda mål per match, det är man näst bäst med i ligan och bara Freiburg har ett bättre snitt. Men man är de laget som spelar flest matcher med över 2,5 mål, tjugoen av trettio matcher har gått över 2,5 mål. Till dagens match blir man utan mittfältaren Polak som är skadad och yttern Blum p.g.a avstängning.

nurnberg_200x200union_200x200

Union Berlin har spelat bra på slutet och det har blivit tio poäng på de fem senaste matcherna, man placerar sig på en sjätte plats i ligan. Det är ett lag som en bra dag kan slå de bättre lagen i ligan men likaväl kan de få storstryk av dem t.ex. har man spelat 1-1 mot RB Leipzig och förlorat med 3-0. Men som sagt formen är bra och man kan spela utan någon slags press eftersom man befinner sig i mitten av tabellen. Deras anfallare Bobby Wood har gjort fem mål de fem senaste matcherna och ligger på topp tre i skytteligan på sjutton gjorda mål. Som jag nämnde tidigare så spelade Nürnberg flest matcher med över 2,5 mål, Union har spelat nitton av trettio matcher med över 2,5 mål. 

Till dagens match blir man utan anfallaren Brandy som är avstängd och backen Trimmel som är skadad.


Tjugotvå mål totalt har det blivit på de fyra senaste mötena, mötet i höstas slutade 3-3. Nürnberg behöver tre poäng för att knappa in på Freiburg och RB Leipzig. Man kommer absolut att trycka framåt direkt, det gör man ofta på hemmaplan. Ett målfarligt Union Berlin som har bra form och kan spela helt utan press blir dock ingen lätt match för dem. Över 2,5 mål till oddset 1,65 @ bet365 är givet och jag testar en tung insats.