Det är toppen mot botten som möts i Bundesliga 2 under söndagen, Nürnberg spelar om uppflyttning och Duisburg om att hålla sig kvar. Det är klasskillnad mellan lagen, testar därmed ett handikappspel. 

  • Match: Nürnberg – Duisburg
  • Spel: Nürnberg -1,5 asian handicap
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 7/10
  • Spelstopp: 13:30

Nürnberg har en makalös form, på de sex senaste matcherna har det bara blivit vinster och en målskillnad på 16-3,  men har faktiskt inte förlorat i ligan sen i höstas. Hemma på Grundig Stadion är man fortfarande obesegrade den här säsongen med nio vinster och fem oavgjorda. Man ligger just nu på 3:e plats som betyder kval till Bundesliga, men det är bara tre poäng upp till ettan Freiburg och tvåan RB Leipzig. Med sex omgångar kvar av ligan så har man all chans i världen att knipa åt sig en direktplats till fin rummet. I den här matchen blir man utan mittfältarna Polak och Erras p.g.a skador.

nurnberg_200x200    duisburg_200x200

Duisburg ligger sist i Bundesliga 2 på nitton inspelade poäng, det är mycket som talar för att dem får tillbringa nästa säsong i 3. Liga. Man har raden 3-10-15 och målskillnaden 23-46 den här säsongen, de har alltså bara vunnit tre matcher och alla har kommit på hemmaplan. På resande fot har man bara tagit fem poäng totalt, fyra av dem har faktiskt kommit här på slutet. Man har kryssat i sina fyra senaste bortamatcher men det är mot ganska behagligt motstånd som b.la. inte har något speciellt att spela för här på slutet och mot ett Paderborn (0-0) som i princip är lika svaga som dem.

Till dagens match blir man utan Dausch och Hossmann p.g.a skador.


Det är klasskillnad mellan dessa lag, Nürnberg har vart ruggigt starka på slutet och vill absolut inte tappa några poäng i toppstriden. Testar en insats över medel på Nürnberg -1,5 asian handicap.