En del spanska lag träningsspelar idag och jag lägger fokus på Celta Vigo som är på resande fot i Tyskland. Första träningsmatchen var riktigt stabil från spanjorerna och jag tror att de löser minst ett par mål även idag. Häng på!

  • Match: Nürnberg – Celta Vigo
  • Spel: Celta Vigo över 1.25
  • Odds: 1,825 @ pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

FC Nürnberg åkte ur Bundesliga säsongen 13/14 och spelar för dagen i den tyska andraligan, där laget hamnade på en 9:e plats förra säsongen. Inte allt för imponerande och inte heller träningsmatcherna på försäsongen har imponerat med två förluster och ett kryss under juli månad. Laget har stött på två tyska motståndare i Regensburg (1-2) samt Wurzburger Kickers (2-2), två lag som huserade i den tyska fjärdeligan förra säsongen, där Wurzburger tog klivet uppåt. Nu har jag inte direkt någon koll på klassen i den ligan, men jag kan lova att Celta Vigo är flera klasser bättre än dessa lag. Tredje motståndet för Nürnberg var Bohemians 1905 (0-1), som spelar i högstaligan hemma i Tjeckien. Med andra ord så lär Nürnberg upp i nivå för att rå på dagens spanska motstånd.

celta_200x200

Celta Vigo hamnade på en 8:e plats i La Liga förra säsongen och visade stundtals upp ett riktigt fint spel. Laget hamnade i en ordentlig svacka där målskyttet grusade, annars hade man varit med och slagits och en europaplats. Celta Vigo har en tydlig spelidé sedan ett par år tillbaka och det tycker jag är plus så här i början på säsongen. Inför den här säsongen har Celta inte tappat särskilt många nyckelspelare, där endast dansken Krohn-Dehli känns som en förlust. På pluskontot har vi Iago Aspas som kan få det att lossna när han nu kommer hem. Sedan har vi givetvis svenskan John Guidetti som kan få sin debut i den ljusblåa tröjan idag. Kikar vi till Celtas enda träningsmatch hittills på försäsongen så besegrades Greuther Fürth, från tyska andraligan, med klara 5-1. Celta Vigo hade inget bättre lag på planen i den matchen och det sägs att man ska spetsa till det lite idag, och då ska Nürnberg få problem.


Träningsmatch förvisso men Nürnberg har inte stött på något motstånd i närheten av Celta Vigo hittills, och ändå släppt in en del mål. Celta Vigo fick göra hela fem mål i sin första träningsmatch för säsongen och lär komma in här med bra självförtroende i det offensiva spelet. Jag tror på minst två spanska mål här och plockar hälften av insatsen tillbaka om Celta bara lyckas med ett. Insatsen kan komma att höjas efter startelvorna droppas.

/e@sy