Los Pajaritos är värd för mötet mellan Numancia – Betis idag i den spanska andraligan. Gästerna har knallform för dagen och har ett mycket kapabelt anfallsspel. Men defensivt tycker jag det finns brister hos Betis och det gör att jag tror på mål i den här matchen.

  • Match: Numancia – Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Numancia ligger i mitten av tabellen och har skrapat ihop 27 poäng så här långt. Laget har plockat poäng i fyra av de fem senaste matcherna, men eftersom det är fyra oavgjorda resultat så avancerar man inte i tabellen. Nu har laget åtta poäng upp till en playoff-plats och det duger inte att kryssa fler matcher om man ska ta upp kampen. Formen på hemmagräs är helt ok där laget är obesegrade i de fem senaste matcherna, uppdelat på tre kryss och två vinster. Kikar vi på de tre senaste hemmamatcherna så har laget målskillnaden 11-10, vilket innebär ett snitt på sju (!) mål per match. Det har varit några målgalna matcher på slutet och dagens match har alla förutsättningar att bli en sådan.

Hos hemmalaget stryker vi idag anfallaren Braian Rodríguez (9/4) som är på lån från just Betis. Nyförvärvet från Sevilla, Cicihno, finns med i truppen och tillgänglig för spel.

numancia_200x200betis_200x200

Betis hade en knackig start på säsongen och levde inte alls upp till förväntningarna som många hade på laget. Sakta men säkert har dock laget trummat igång och nu stormar man framåt mot avancemang till La Liga. Efter förlusten mot Alaves har Betis nämligen gått obesegrade i åtta raka ligamatcher, där sju av dessa varit trepoängare. Största styrkan hos Betis är utan tvekan anfallsspelet där det kryllar av klasspelare och talanger. Nu är det inte bara Ruben Castro som nätar och det är något som Betis saknade tidigt på säsongen. Kikar vi defensivt så har de grönvita hållit ihop det bra på slutet, vilket förvånar mig en hel del. Laget har ingen bra försvarslinje och jag tror den kommer bli hårt testad här.

Hos gästerna stryker vi Alvaro Cejudo som är avstängd efter för många gula kort. Viktigt är att Alfred N’Diaye är tillbaka från de Afrikanska mästerskapen och redo för spel.


Numancia har spelat en del målgalna hemmamatcher på slutet och jag tycker det finns bra möjligheter för en del mål även här. Hemmalaget måste gå hårt för tre poäng och Betis försvar är inte alls omöjligt att få hål på. Men samtidigt så har de grönvita gästerna en ruskig offensiv som kan kontra bort Numancia här. Över 2,5 mål blir mitt spel och insatsen strax över medel.

/e@sy